Iberdrola afirma que ha aplicat la nova normativa de peatges del CNMC

Segons apunta la cotitzada de l'IBEX 35 en un comunicat aquest divendres

Bolsamanía
Europa Press | 27 ago, 2021 15:47
ep archivo   el presidente de iberdrola ignacio galan en la junta de la compania
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola ha afirmat aquest divendres a través d'un comunicat que havia aplicat la nova normativa de peatges elèctrics indicada per la CNMC.

L'empresa presidida per Ignacio Galán respon així el fet que l'organisme regulador constatés que hi ha un nombre de comercialitzadores elèctriques que, a més de la variació en el component regulat (peatges), han inclòs un increment en el cost de terme d'energia mig facturat.

Davant d'aquesta advertència, l'empresa ha assenyalat que fins a la data no ha estat contactada per la CNMC per corregir errors d'adaptació dels contractes dels seus clients amb motiu de la nova regulació de peatges elèctrics i les noves tarifes entrades al passat 1 de juny. De fet, afirma haver testat durant el procés la metodologia amb el propi òrgan regulador.

"(Iberdrola) no ha estat contactada per aquest organisme regulador per corregir errors d'adaptació dels contractes dels seus clients amb motiu de la nova regulació, havent posat en prova durant aquest procés la metodologia amb la pròpia CNMC", detalla la companyia presidida per Ignacio Sánchez Galán.

Així mateix, l'energètica ha emfatitzat que actualment compta amb gairebé 10 milions de clients d'electricitat a Espanya, dels quals més de 65% estan al mercat lliure i, per tant, no exposats a la volatilitat dels preus de la tarifa regulada.

També ha explicat que sota la tarifa regulada, "pràcticament no hi ha subministraments a pimes o negocis, en ser aplicable a consumidors amb menys de 10 kW contractats, fonamentalment llars".

contador