IAG redueix perspectives per la vaga de BA i la menor activitat de Vueling i Level

Estima una caiguda del benefici de les operacions el 2019 de 215 milions

Nieves Amigo
Bolsamania | 26 set, 2019 10:06
ep willie walsh
EUROPA PRESS

IAG

2,561

17:35 18/10/24
0,16%
0,00

IAG ha anunciat una reducció de les seves perspectives per 2019 a causa de l'impacte de la vaga de British Airways i de les "recents tendències (adverses) en les reserves dels seus segments de baix cost", principalment Vueling i Level. La companyia ha dit que ara espera que el seu benefici de les operacions abans de partides excepcionals el 2019 sigui 215 milions d'euros inferior al de 2018 proforma (3.485 milions).

A tipus de canvis constants, s'espera que l'ingrés unitari de passatge sigui lleugerament inferior al registrat l'any anterior, mentre que prèviament s'esperava que es mantingués constant, i que el cost unitari excloent-ne el combustible millori respecte a l'exercici passat, sense canvis en relació a la previsió anterior. S'estima que el creixement en capacitat, mesurat en AKO, per al quart trimestre de l'any se situï ara al voltant d'un 2%, percentatge que suposa una reducció en el creixement planejat prèviament d'1,2 punts percentuals, i per al conjunt del any el creixement serà d'un 4%, comparat amb un 5% anteriorment.

IAG ha explicat que la vaga de la seva filial British Airways ha tingut un impacte financer net estimat de 137 milions d'euros. A més, ha indicat que durant el trimestre es van produir "incidències addicionals" que van afectar l'operació de British Airways, incloent-hi l'amenaça de vaga per part dels empleats de l'aeroport de Heathrow, que va tenir un impacte financer net de 33 milions.

El hòlding d'aerolínies ha precisat que no han tingut lloc més converses entre British Airways i el sindicat de pilots Balpa. "L'oferta de la companyia d'un increment salarial d'un 11,5% durant els tres propers anys continua en vigor i ha estat acceptada pels altres sindicats de l'aerolínia, que representen un 90% dels empleats de la companyia. Clarament, en el cas de produir-se noves vagues, aquestes tindran un impacte addicional en el benefici de les operacions d'IAG per al conjunt de l'exercici 2019", ha advertit.

IAG ha afegit que estima que les recents tendències en les reserves dels seus segments de baix cost (principalment Vueling i Level) tindran un impacte financer advers de 45 milions d'euros.

Willie Walsh, conseller delegat d'IAG, i Steve Gunning, director financer del Grup, expliquen aquest dijous tots aquests canvis enfront dels analistes.

contador