IAG no farà una oferta per Norwegian, que es desploma més d'un 20%

El holding posa així punt i final a les especulacions

Nieves Amigo
Bolsamania | 24 gen, 2019 18:19
iag portada aviones

IAG

2,544

17:35 27/09/24
1,88%
0,05

IAG ha confirmat aquest dijous, mitjançant un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que "no té intenció de fer una oferta d'adquisició per Norwegian i que, al moment oportú, procedirà a la venda de la seva participació d'un 3,93%" en la companyia. Aquesta notícia ha fet desplomar les accions de l'aerolínia noruega un 21,48% en borsa. IAG, per la seva banda, ha tancat amb una pujada del 0,75%..

IAG ha recordat que el 12 d'abril passat va anunciar que havia adquirit una participació d'un 4,61% en Norwegian. La companyia ha precisat que aquesta participació s'ha diluït a un 3,93% com a resultat de subsegüents emissions d'accions realitzades per Norwegian durant el primer semestre de 2018.

IAG confirma així les últimes informacions publicades sobre aquest assumpte i acaba amb les especulacions respecte a Norwegian en un moment d'especial incertesa per al grup d'empreses enmig dels dubtes que han sorgit davant el que pugui passar amb el Brexit.

Amb motiu de la compra d'aquesta participació l'abril, IAG va declarar que Norwegian és "una inversió atractiva", encara que també va precisar que fins a la data no havien tingut lloc converses amb la companyia noruega i que no havia pres cap decisió sobre la formulació d'una oferta, i "no existia certesa que arribarà a fer-la en un futur".

A finals de la setmana passada, el conseller delegat d'IAG, Willie Walsh, va dir durant un sopar ofert per The Aviation Club, que el grup noruec li agradava. No obstant això, ha assenyalat que el preu de les accions de Norwegian havia estat baixant molt i va assenyalar que hi havia algun rumor que podria sorgir un altre comprador. "No estic interessat a entrar en una guerra d'OPA", ha assenyalat.

contador