Al setembre va comunicar una reducció dels seus objectius per a 2019
Després que el passat 26 de setembre IAG rebaixés perspectives per a 2019 a causa de la vaga de British Airways i de la menor activitat de Vueling i Level, el hòlding d'aerolínies ha anunciat aquest divendres una nova retallada d'estimacions per al període 2020-2022, amb motiu de la celebració del seu Dia del Mercat de Capitals.
La companyia ha dit que ara preveu un creixement de capacitat (mesura en seients-quilòmetres) d'un 3,4% per any comprat per al voltant del 6% per any per al període 2019-2023 previ. A més, també ha informat que estima un creixement mitjà del BPA (benefici per acció) del 10%+ per any (comparat amb el 12+ per any previ).
El retorn sobre capital invertit es manté sense canvis al 15% i el marge de beneficis també sense canvis entre el 12% i el 15%. Així mateix, estima un creixement de capacitat el 2020 d'un 3,2% (no ajustats per la vaga de pilots de British el 2019 i l'any de traspàs el 2020).
Quant a la inversió, passa de 2.600 milions d'euros en mitjana per any d'inversió neta per al període 2019-2023 a 4.700 milions d'euros en mitjana per any d'inversió bruta. Per part seva, el flux de caixa lliure palanquejat pels accionistes queda en 2.100 milions d'euros en mitjana per any.
El palanquejament financer en el nivell de 'invesment grade' (sense canvis) amb deute net/EBITDA per sota d'1,8 vegades.
IAG ha anunciat canvis en les definicions de les seves mètriques (la definició de flux lliure de caixa i d'inversió neta, que passa a inversió bruta), i ha comunicat que a partir de gener de 2020 no reportarà estadístiques de trànsit mensuals, sinó que donarà a conèixer la informació trimestralment.
LA RETALLADA DE PREVISIONS DE SETEMBRE
El passat 26 de setembre IAG va anunciar la reducció de perspectives per a aquest any a causa de l'impacte de la vaga de British i de les "tendències (adverses) en les reserves en els seus segments de baix cost", principalment Vueling i Level. La companyia va dir que ara espera que el seu benefici de les operacions abans de partides exepcions el 2019 sigui 215 milions d'euros inferior al de 2018 proforma (3.485 milions).
A tipus de canvis constants, s'espera que l'ingrés unitari de passatge sigui lleugerament inferior al registrat l'any anterior, mentre que prèviament s'esperava que es mantingués constant, i que el cost unitari excloent-ne el combustible millori respecte a l'exercici passat, sense canvis en relació a la previsió anterior. S'estima que el creixement en capacitat, mesurat en AKO, per al quart trimestre de l'any se situï ara al voltant d'un 2%, la qual cosa suposa una reducció en el creixement planejat prèviament d'1,2 punts percentuals, i per al conjunt de l'any el creixement serà d'un 4%, comparat amb un 5% anteriorment.
IAG va explicar que la vaga de la seva filial British Airways ha tingut un impacte financer net estimat de 137 milions d'euros. A més, va indicar que durant el trimestre es van produir "incidències addicionals" que van afectar l'operació de British Airways, incloent-hi l'amenaça de vaga per part dels empleats de l'aeroport de Heathrow, que va tenir un impacte financer net de 33 milions.
IAG va afegir que estima que les recents tendències en les reserves dels seus segments de baix cost (principalment Vueling i Level) tindran un impacte financer advers de 45 milions d'euros.
QUATRE DIES DESPRÉS D'ANUNCIAR LA COMPRA D'AIR EUROPA
IAG ha comunicat aquesta retallada d'estimacions a penes quatre dies després d'anunciar la seva intenció de comprar Air Europa per 1.000 milions d'euros. L'adquisició s'abonarà íntegrament en efectiu.
IAG va dir aquest dilluns que, com a conseqüència d'aquesta compra, el seu 'hub' a Madrid es transformarà en un "veritable rival per als quatre 'hubs' més grans d'Europa: Amsterdam, Frankfurt, Londres Heathrow i París Charles de Gaulle. Així mateix, ha subratllat que l'operació implicarà el seu reposicionament com a líder del mercat d'Europa i Amèrica Llatina i el Carib.