La companyia xinesa de telecomunicacions va ser acusada d'espionatge industrial pels EUA
La companyia xinesa de telecomunicacions Huawei, acusada d'espionatge industrial pels EUA, ha aconseguit un benefici net de 59.345 milions de iuans (7.863 milions d'euros) al tancament del seu exercici 2018, xifra que representa un increment del 25% en comparació amb el seu resultat de l'any anterior, gràcies a l'impuls de les vendes de mòbils a la Xina, ha informat l'empresa.
"Davant la sospita i l'exclusió, la confiança dels nostres clients és la nostra major motivació", ha declarat el president rotatiu de Huawei, Guo Ping, durant la presentació dels comptes anuals de la companyia a la seva seu de Shenzen. "Confiem que les empreses que trien treballar amb Huawei seran més competitives al'era del 5G i els països que escullin treballar amb nosaltres tindran avantatge de cara a la següent onada de creixement en l'economia digital", ha afegir.
El benefici operatiu del gegant xinès de les telecomunicacions va augmentar un 30% durant l'exercici, fins als 73.287 milions de iuans (9.710 milions d'euros), elevant el seu marge operatiu al 10,2% des del 9,3% de 2017. Els ingressos del fabricant xinès van aconseguir durant el conjunt de l'exercici un rècord de 721.202 milions de iuans (95.556 milions d'euros), xifra que suposa una millora del 19,5% respecte a la facturació registrada el 2017, el seu major increment en dos anys.
Les vendes de Huawei en el segment d'operadores de telecomunicacions van caure un 1,3%, fins als 294.012 milions de iuans (38.950 milions d'euros), mentre que el negoci d'empreses va créixer un 23,8%, fins als 74.409 milions de iuans (9.857 milions d'euros) i la facturació de la divisió de consum va arribar als 348.852 milions de iuans (46.215 milions d'euros).
Respecte a les principals àrees geogràfiques en les quals opera, Huawei va incrementar un 19,1% els seus ingressos anuals a la Xina i un 24,3% a Europa, el Pròxim Orient i Àfrica, mentre que a Àsia Pacífic va facturar un 15,1% més i a Amèrica, un 21,3% més, principalment pel creixement en el negoci d'empreses a Llatinoamèrica.
La companyia ha deixat clar que la seguretat cibernètica i la protecció de la privacitat "són i seran les màximes prioritats"
D'altra banda, Huawei ha destacat que el 2018 va invertir un total de 101.509 milions de iuans (13.448 milions d'euros) en investigació i desenvolupament, un 13,9% més que el 2017.
"Creiem que, com a proveïdor tecnològic, és la nostra responsabilitat crear seguretat a través de la innovació, millorar-la a través de la col·laboració i treballar junts per donar forma a un món digital en el qual tots puguin confiar", ha assenyalat Liang Hua, president del consell de Huawei, que va subratllar que la companyia ha deixat clar que la seguretat cibernètica i la protecció de la privacitat "són i seran les màximes prioritats per Huawei".
PROPIETAT DELS EMPLEATS
Huawei, acusada pels EUA d'espiar al servei del govern xinès, ha indicat que és una companyia propietat dels seus treballadors, precisant que actualment 96.768 empleats són accionistes de la companyia, mentre que "cap agència governamental o organització externa és accionista de Huawei".
A principis de març, Huawei va presentar una demanda davant els tribunals nord-americans denunciant la inconstitucionalitat de la legislació que prohibeix a les agències governamentals dels EUA adquirir els productes del fabricant tecnològic xinès per raons de seguretat.
La demanda, presentada davant el Tribunal del Districte de Plano, a Texas, on Huawei té la seu als EUA, denuncia que la legislació aprovada per raons de seguretat no només prohibeix a les agències governamentals adquirir productes o serveis de la companyia xinesa, sinó que també veta la contractació d'altres empreses que facin ús d'aquests productes o serveis, subratllant que la mesura vulnera el principi de separació de poders recollit en la Constitució dels EUA.
Durant l'any passat, Washington ha augmentat la seva pressió sobre la companyia xinesa, un dels principals actors en la construcció de xarxes sense fils de pròxima generació a tot el món, arribant a presentar càrrecs contra la companyia a finals del passat mes de gener per haver infringit el règim nord-americà de sancions contra l'Iran i instant a altres governs a prohibir l'ús dels productes de Huawei.
Així mateix, els EUA han sol·licitat l'extradició de la directora financera de Huawei i filla del fundador de la companyia, Meng Wanzhou, que va ser arrestada el mes de desembre per les autoritats canadenques.