Huawei contraprograma a Apple a la Xina amb el seu nou telèfon plegable Mate XT

El grup xinès és el principal competidor del fabricant de l'iPhone al gegant asiàtic

César Vidal
Bolsamania | 10 set, 2024 10:31
ep archivo   logotip de huawei
HUAWEI TWITTER - Archivo

Huawei ha contraprogramat la presentació del nou iPhone 16 d'Apple realitzada aquest dilluns amb un esdeveniment en què ha fet públic el seu telèfon més avançat: es tracta del Mate XT, un telèfon plegable en tres parts amb forma de Z, i que està destinat a competir amb el dispositiu recent presentat per l'empresa nord-americana.

APPLE
229,000
  • 3,77%8,31
  • Max: 229,82
  • Min: 224,63
  • Volume: -
  • MM 200 : 195,58
19:25 19/09/24

Huawei va anticipar aquest dilluns que el nou Mate XT ja havia rebut a prop de 3 milions de reserves abans del seu llançament a la Xina, previst per al 20 de setembre i que, curiosament, coincideix amb el debut al mercat xinès del nou iPhone 16. Aquest dimarts, les reserves ja han pujat fins a 3,6 milions.

Durant els últims mesos, Apple ha anat perdent quota de mercat a marxes accelerades a la Xina, un dels seus mercats principals: els resultats de l'últim trimestre van mostrar que les vendes van caure al voltant d'un 6% i van representar un 17% dels ingressos de la companyia. Segons els analistes, l'iPhone 16 ha de donar un impuls a la companyia al mercat xinès per no enfrontar-se a més problemes.

Cal assenyalar que, segons dades de Canalys, Apple va sortir de la llista dels cinc principals venedors de telèfons intel·ligents a la Xina al segon trimestre. Això, expliquen, va provocar que els fabricants nacionals ocupessin els cinc primers llocs de la llista per primera vegada: Vivo, Oppo, Honor, Huawei i Xiaomi, que es va colar a la cinquena posició gràcies a l'impuls del seu cotxe elèctric, el SU7, i les vendes del seu K70 i de la sèrie 14.

Per la seva banda, Huawei ha crescut durant els últims trimestres després de refer-se de les sancions imposades pels Estats Units per impedir l'accés de la tecnològica a semiconductors d'última generació.

En aquest sentit, ha anat sorprenent en aconseguir dissenyar els seus processadors i demostrar que la Xina és capaç de produir solucions per eludir les sancions imposades a l'accés a la tecnologia occidental.

contador