H&M inicia el procés de liquidació del seu negoci a Rússia amb un cost de 189 milions

"Ens entristeix profundament l'impacte que això tindrà als nostres col·legues"

Nieves Amigo
Bolsamania | 18 jul, 2022 11:22
ep concentracion de trabajadoras de hm
ELA

H&M, que va interrompre les vendes a Rússia el 2 de març passat a causa de la guerra a Ucraïna, ha comunicat aquest dilluns que inicia el procés de liquidació del seu negoci al país.

"Ates els actuals reptes operatius i un futur imprevisible, l'empresa anuncia avui que ha decidit iniciar un procés de liquidació del negoci al país", ha assenyalat en un comunicat la companyia.

El grup H&M està operant a Rússia des del 2009. La tèxtil ha declarat que lamenta que el negoci no pugui continuar en les circumstàncies actuals i que molts col·legues se'n vegin afectats com a conseqüència. "L'objectiu ara és garantir una liquidació responsable de les operacions i donar suport a tots els col·legues afectats de la millor manera possible durant els propers mesos", ha afegit.

"Després d'una consideració acurada, veiem impossible, atesa la situació actual, continuar amb el nostre negoci a Rússia. Ens entristeix profundament l'impacte que això tindrà als nostres col·legues i estem molt agraïts per tota la seva dura feina i dedicació. A més, volem agrair als nostres clients el seu suport al llarg dels anys", ha afirmat Helena Helmersson, directora general d'H&M.

Com a part del procés de liquidació, H&M ha anunciat que la seva intenció és reobrir temporalment les botigues físiques durant un període de temps limitat per vendre l'inventari restant a Rússia. S'espera que la liquidació total generi uns costos per al grup H&M que ascendeixen a un total d'aproximadament 2.000 milions de corones (189 milions d'euros), dels quals aproximadament 1.000 milions de corones (94 milions d'euros) tindran un impacte al flux de caixa.

L'import total s'inclourà com a costos únics als resultats del tercer trimestre de 2022.

contador