CVC i PAI, únics propietaris després de comprar-li a Permira la seva part en la companyia
Grup Cortefiel celebrarà aquest dimecres, 30 d'agost, la seva primera junta general d'accionistes després que CVC i PAI hagin adquirit a Permira la participació que mantenia en el grup tèxtil en una operació que valora la companyia en 1.000 milions d'euros.
La companyia ha convocat els seus accionistes per abordar, entre altres punts, l'acceptació de la dimissió i / o cessament de membres del consell d'administració i la modificació del nombre de membres després de la reorganització accionarial que suposa la sortida de Permira de la companyia i converteix els fons de capital risc CVC i PAI en únics accionistes.
En concret, els dos fons de capital risc, que mantenien fins al moment un 33% cadascuna en el capital de Grup Cortefiel, han comprat a Permira el seu altre 33%, de manera que ambdues es queden com a úniques propietàries a parts iguals.
Els accionistes aprovaran previsiblement, a més dels seus comptes anuals individuals i consolidats corresponents a l'exercici tancat el 28 de febrer de 2017, l'atorgament de garanties reals i personals per part de la societat en el marc de l'operació de refinançament del deute, segons consta a l'ordre del dia publicat al Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME).
Des de la companyia han indicat a Europa Press que el passat mes de març es va iniciar el procés de venda de l'empresa, durant el qual es van presentar diferents ofertes. Tot i això, han assenyalat que el pla estratègic que està duent a terme la companyia està mostrant una evolució positiva i ha generat la confiança de CVC i PAI, que han decidit reforçar el seu aposta pel futur de la corporació.
En el moment de l'anunci de la compra, Grup Cortefiel va indicar que aquesta operació, que suposa la sortida de Permira de la corporació, li aportava una "major solidesa financera i operativa", ja que es reduïa el nivell de deute.
El propietari de marques com Cortefiel, Springfield, Pedro del Hierro i Woman'secret va tancar el seu exercici fiscal 2016-2017 (de març de 2016 a febrer de 2017) amb unes pèrdues de 24 milions d'euros, cosa que va suposar quadruplicar els 'números vermells 'comptabilitzats l'any previ, mentre que la seva facturació va ser de 1.129 milions d'euros, un 3,1% més.
No obstant això, durant el primer quadrimestre de l'exercici 2017/2018 (de març a juny de 2017) la companyia va comptabilitzar un volum d'ingressos de 345 milions d'euros, cosa que va suposar un augment del 9,8%, mentre que el seu benefici brut d' explotació recurrent (EBITDA) es va disparar un 230%, fins als 52,1 milions d'euros.