Grisi (Santander): "Seguim sent constructius sobre una millora de la rendibilitat"

"Els resultats ens mantenen el camí de complir els nostres objectius del 2023", afirma

César Vidal
Bolsamania | 25 oct, 2023 12:43
ep el consejero delegado de grupo santander hector grisi durante la celebracion del xiv encuentro
Isabel Infantes - Europa Press

"Tenim uns 80.000 milions d'euros en hipoteques a Espanya i aquesta cartera continuarà revalorant-se almenys durant el primer semestre del 2024. Continuem mantenint-nos constructius sobre una millora de la rendibilitat per al 2023".

Banco Santander
4,600
  • 2,03%0,09
  • Max: 4,61
  • Min: 4,54
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,22
17:35 19/09/24

Són les paraules d'Héctor Grisi, conseller delegat de Banc Santander, durant la presentació davant d'analistes dels resultats del tercer trimestre de l'entitat.

"Aquests resultats ens mantenen al camí de complir els nostres objectius del 2023, que reiterem aquí", ha afegit el directiu mexicà.

"Estem avançant en la nostra nova fase de creació de valor. A Espanya, amb la implementació del programa de transformació, estem simplificant i automatitzant processos. Tota aquesta transformació ens està fent gastar una mica més, però esperem que aquesta despesa continuï baixant durant els propers trimestres", ha afegit Grisi.

"Esperem créixer el Marge d'Interessos a ritmes de doble dígit. Els clients continuen creixent i som molt positius", ha confirmat sobre el mercat espanyol.

A la roda de premsa posterior amb periodistes, Grisi ha reconegut que “som a un mercat molt competitiu a Espanya i hi ha un trasllat gradual entre l'actiu i el passiu. Anirem actuant en funció de com evolucioni el mercat. Tenim una bona posició de liquiditat i estem centrats en els productes fora de balanç”.

En aquest sentit, ha afegit que "els nostres marges s'estan comprimint, perquè els bancs espanyols donem crèdit a nivells molt més barats que a Europa, i a la part d'hipoteques donem preus ajustadíssims".

A més, ha afegit que “històricament, els espanyols han pagat molt menys pels crèdits de les seves hipoteques”.

Sobre els Estats Units, ha comentat que “esperem que la qualitat dels actius mantingui bons nivells i em sento tranquil amb les xifres que estem veient als Estats Units”.

Pel que fa al Brasil, ha indicat que “estem canviant el mix de negoci i estem veient que el mercat s'està comportant millor en termes de préstecs impagats.

Esperem que el Brasil es comporti bé i esperem que els tipus d'interès segueixin baixant als propers mesos, 100 punts bàsics al quart trimestre i 250 punts bàsics més el 2024".

contador