Grifols provarà el Prolastin-C en estudi de fase 3 per tractar una afecció pulmonar

Comptarà amb 339 pacients a 16 països per tractar la malaltia alfa-1 antitripsina

Rodrigo Cardona
Bolsamania | 13 jul, 2023 18:03
ep fachada de la sede de grifols a 9 de marzo de 2023 en coslada madrid especializada en el sector
Ricardo Rubio - Europa Press

Grifols ha aconseguit reclutar els 339 pacients necessaris per poder provar el Prolastin-C com a resposta a la malaltia alfa-1 antitripsina, coneguda com a alfa-1. Gràcies a això, podrà realitzar l'assaig clínic de fase 3 per detectar si amb dos règims de dosificació diferents de Prolastin-C es pot reduir la progressió dels danys al teixit pulmonar.

L'assaig, conegut com a SPARTA, és un estudi "aleatoritzat, doble cec i controlat amb placebo" que es durà a terme a 16 països i més de 50 centres. S'avaluarà l'eficàcia del tractament mitjançant dos règims de dosificació diferents, un amb Prolastin-C i un altre amb placebo durant un període de tres anys.

Sandra Camprubí, Sènior Director Clinical Operations de Grifols, ha assegurat que el seu objectiu és trobar “evidència clínica del benefici que aporta el règim de dosificació actual aprovat”. Les dades principals d'aquest estudi es podran conèixer l'any 2026, ha confirmat Camprubí.

Alfa-1 és una malaltia genètica infradiagnosticada que pot provocar malaltia pulmonar obstructiva crònica. Els pacients que pateixen aquesta malaltia presenten una deficiència genètica d'alfa-1 antitripsina, una proteïna plasmàtica, que pot arribar a derivar en emfisema, una afecció pulmonar que genera dificultat per respirar.

contador