Grifols: "Neguem i rebutgem categòricament" les acusacions de Gotham City

L'empresa assenyala el compromís amb "el màxim nivell d'integritat i transparència"

César Vidal
Bolsamania | 09 gen, 2024 11:41
ep archivo   fachada de la sede de grifols
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Grifols ha negat rotundament les acusacions de Gotham City Research, que ha acusat aquest dimarts la companyia farmacèutica de manipular els comptes.

Grifols-A
10,075
  • 0,15%0,02
  • Max: 10,25
  • Min: 10,01
  • Volume: -
  • MM 200 : 9,74
17:35 19/09/24
Grifols-B
8,100
  • 0,81%0,07
  • Max: 8,24
  • Min: 8,00
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,36
17:35 19/09/24

"Grifols és coneixedora de les recents informacions falses i especulacions publicades per Gotham City Research en relació amb la informació comptable i financera de la companyia. Com a empresa compromesa amb la transparència, integritat i conducta ètica, neguem i rebutgem categòricament qualsevol acusació de pràctiques comptables o d'informació errònies dels nostres estats financers consolidats", ha explicat l'empresa en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'empresa ha afegit que, "com a empresa cotitzada, informa i divulga plenament tota la informació pertinent relativa a totes les transaccions significatives amb el màxim nivell d'integritat i transparència per reflectir una visió exacta i justa dels estats financers consolidats de Grifols".

En aquest sentit, Grifols ha afirmat que “les transaccions amb parts vinculades i les divulgacions informades per Gotham City Research han estat completament divulgades i auditades des del 2018 i informades al regulador espanyol”.

Segons l'empresa, “els estats financers consolidats de Grifols i els controls interns sobre la informació financera són robustos i estan subjectes a auditories anuals periòdiques i rigoroses”.

Grifols ha afegit que "aquestes auditories anuals són realitzades per una de les quatre grans firmes d'auditoria, que ha emès sistemàticament informes d'auditoria sense excepcions".

L'actual auditora és KPMG, que fa dues dècades que aprova els comptes de Grifols sense que fins ara hagi realitzat cap excepció als comptes. El 2024, Grifols ha contractat Deloitte com a auditora.

Al comunicat, Grifols ha precisat que "com a empresa líder mundial al sector sanitari, tenim el compromís infrangible de mantenir el màxim nivell d'integritat empresarial i financera".

Finalment, l'entitat ha assenyalat que "el govern corporatiu és i continua sent la nostra màxima prioritat. Sempre hem mantingut i mantindrem normes estrictes als nostres informes comptables i estem plenament compromesos amb una conducta transparent i ètica en totes les nostres pràctiques empresarials".

contador