Grifols manté la seva estratègia en el 'Dia de l'inversor': "No cal canviar el que funciona"

Tot i que ha rebaixat la previsió de creixement del subministrament de plasma el 2021

Nieves Amigo
Bolsamania | 04 jun, 2021 14:36
ep el presidente de grifols victor grifols junto a los co consejeros delegados raimon grifols y
GRIFOLS

L'Investor's Day' (Dia de l'Inversor) de Grifols, que es va celebrar aquest dijous, es va saldar finalment sense novetats importants i sense canvis en l'enfocament i l'estratègia de la farmacèutica. "Això no és dolent, el que funciona no cal canviar-lo", indiquen els analistes de Bankinter. JP Morgan, per la seva banda, destaca que la innovació i l'eficiència van centrar el positiu de la reunió, "tot i que els terminis de millora de la rendibilitat segueixen sense estar clars".

Grifols-A
9,834
  • -2,39%-0,24
  • Max: 10,24
  • Min: 9,83
  • Volume: -
  • MM 200 : 9,74
17:35 20/09/24

Banc Sabadell remarca com el més nou d'aquesta trobada la rebaixa de la previsió de creixement del subministrament d'plasma el 2021 fins al 10%/20% des del 30% anterior, esperant ara una recuperació de vendes durant el quart trimestre d'aquest any davant el segon semestre de 2021. Aquest anunci, però, té poc impacte en la valoració (menor a l'1% en el preu objectiu), explica l'entitat.

Grifols va anunciar també que publicarà només resultats semestrals una vegada que s'ha eliminat l'obligació de publicar els comptes trimestrals. Sabadell considera que això podria restar visibilitat al valor.

En general, el banc català creu que les notícies anunciades ahir són més negatives que positives (Bankinter, per part seva, fa una valoració d'aquest esdeveniment com a neutral), "ja que suposen un nou retard en la recuperació". Així i tot, amb caigudes del 28% davant l'IBEX des de febrer de l'any passat, els experts de l'entitat consideren que altres catalitzadors de curt termini haurien de servir de suport per a Grifols, com l'aprovació d'AMBAR contra l'Alzheimer (el que representa un 25% del seu preu objectiu) per part de l'ASFA (American Society Apheresis) o la publicació de dades fase I/II de VX-864 de Vertex per dèficit d'alfa 1 antitripisina, cosa que podria arribar ja durant el tercer trimestre d'aquest any.

contador