Grifols assenyala que no necessita fer provisions per la demanda als EUA

D'acord amb l'avaluació realitzada pels assessors legals

César Vidal
Bolsamania | 21 oct, 2022 14:45
ep archivo   grifols 20211117084603
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha assenyalat que no necessita fer provisions per cobrir el possible impacte financer de la demanda rebuda als Estats Units per part dels donants de plasma de l'estat d'Illinois, i que està provocant fortes caigudes en la cotització.

Grifols-A
9,834
  • -2,39%-0,24
  • Max: 10,24
  • Min: 9,83
  • Volume: -
  • MM 200 : 9,74
17:35 20/09/24
Grifols-B
8,135
  • 0,43%0,04
  • Max: 8,23
  • Min: 8,03
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,36
17:35 20/09/24

En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la farmacèutica ha assenyalat que ja va incloure aquesta demanda en els resultats financers consolidats del 2021 i del primer semestre del 2022.

En aquest sentit, ha afegit que la decisió del Tribunal només suposa un primer pas al procés. "No obstant això, això no significa que es determini la validesa dels fets ni constitueix una sentència", ha assenyalat Grifols.

En aquest sentit, la companyia ha considerat que “té sòlids arguments davant de les pretensions dels demandants”. Per això, "no ha reconegut cap provisió per aquesta demanda als seus estats financers per la seva falta de materialitat, d'acord amb l'avaluació realitzada pels seus assessors legals".

Per acabar, Grifols ha explicat que "per arribar a aquesta conclusió, també ha considerat altres casos similars dins de la indústria del plasma, així com la cobertura d'assegurança aplicable" a aquest cas.

VALORACIÓ DELS EXPERTS

"Males notícies per a Grifols per diversos motius", expliquen els experts de Renta 4. "En primer lloc, el possible dany econòmic de la sanció. En segon lloc, la mala publicitat que suposa la vulneració de les lleis de privadesa; i en tercer lloc el fet de mantenir un enfrontament amb els seus donants, als quals Grifols remunera recurrentment i que podria perdre”.

"D'altra banda", aquests experts entenen que Grifols "té arguments per defensar-se en aquest cas, encara que és probable que tot i així els tribunals fallin en contra, sentència que entenem seria recorreguda a una instància més gran".

Per part seva, els experts de Banc Sabadell afirmen que "la notícia és negativa, a falta de conèixer l'abast de la demanda en termes de persones afectades, així com la decisió del Tribunal competent".

Segons la valoració, "una potencial sanció de 275 milions d'euros tindria un impacte del -1,5% sobre el nostre preu objectiu". A més, afegeixen que "en tot cas, aquest tipus de demandes generen soroll i, a més, podrien augmentar el seu ja de per si mateix elevat endeutament, que és el principal dubte en el valor".

Per acabar, els experts de Banc Santander, després de parlar amb l'empresa, han assenyalat que l'impacte de la demanda als Estats Units és limitat. En primer lloc, destaquen que Grifols té una pòlissa de seguretat que la cobreix fins a 50 milions de dòlars. Així mateix, subratllen que l'empresa els ha confirmat que no estan proveint de cara a aquesta demanda perquè no esperen que la multa sigui superior a aquesta quantitat.

"Tenint en compte la cobertura de l'assegurança, probablement no tindria cap impacte per a Grifols. (...) Fins i tot en el pitjor dels casos sembla que la multa estaria coberta per l'assegurança", afirmen aquests analistes.

contador