El gegant tecnològic buscarà guanyar profunditat en la seva tecnologia sobre l’'Internet de les coses'
Google, la companyia dirigida per Sundar Pichai, va anunciar aquest dijous la compra de Xively, una divisió de la tecnològica LogMeIn per 50 milions de dòlars (a prop de 40 milions d'euros). Un pas més del gegant nord-americà per competir amb Amazon i Microsoft en el negoci de la 'núvol' pública.
Xively permet a les companyies connectar nous dispositius, controlar-los remotament i enviar dades des d'aquests dispositius a altres sistemes. Entre els clients de la tecnològica es troben Halo Smart Labs, Lutron i New England BioLabs. L'empresa ha registrat ingressos de tres milions de dòlars (més de 2 milions d'euros) i despeses de 13 milions de dòlars (més de 10 milions d'euros) durant el seu últim any fiscal. Aproximadament 45 treballadors de Xively passaran a treballar per a Google després d'aquesta adquisició.
El gegant tecnològic buscarà guanyar profunditat en la seva tecnologia sobre l’'Internet de les coses'
"A través d'aquesta adquisició, Cloud IoT Core guanyarà profunditat en la tecnologia de l’'Internet de les coses' i experiència en enginyeria, incloent-hi l'avançada gestió de dispositius de Xively, a més del seu servei de missatgeria i les capacitats del seu 'dashboard'", ha afirmat Antony Passemard, cap del product management per a Google Cloud a través d'una publicació al seu bloc.
Per la seva banda, la CEO de Google Cloud, Diane Greene, ha parlat sobre la importància de l’'Internet de les coses' durant la seva aparició en una conferència sobre tecnologia i Internet a San Francisco a principis de la setmana: "l'Internet de les coses és un àrea molt interessant".
D'aquesta manera, Google adquireix Xively després que LogMeIn comprés la tecnològica el 2014 per 12 milions de dòlars (9,5 milions d'euros). A principis de febrer, Google va parlar per primera vegada sobre els ingressos de la seva plataforma pública Google Cloud i la productivitat de les 'apps' de G Suite: 1.000 milions de dòlars per trimestre (798 milions d'euros). Unes xifres llunyanes encara als 5.000 milions de dòlars (3.990 milions d'euros) generats per Amazon Web Services durant aquest mateix temps.