Goldman: la venda de la immobiliària de Sabadell elevaria el seu benefici per acció

Milloraria la seva qualitat creditícia

Bolsamanía
Europa Press | 29 jun, 2018 15:42 - Actualitzat: 15:42
ep sabadell
EUROPA PRESS

Goldman Sachs veu positiva la venda del negoci immobiliari de Sabadell. El banc d'inversió creu que la desinversió milloraria la qualitat creditícia de l'entitat, que passaria de pitjor al primer de la classe. A més, tindria un impacte positiu en el seu benefici per acció.

Banco Sabadell
1,844
  • -0,03%0,00
  • Max: 1,86
  • Min: 1,84
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,75
12:10 23/12/24

Concretament, la venda de les quatre carteres d'actius problemàtics de Sabadell, el valor conjunt dels quals ascendeix a gairebé 11.000 milions d'euros, tindria un impacte positiu en el benefici per acció a causa de la disminució de provisions i dels costos de manteniment pels menors actius improductius, indiquen els analistes de Goldman en un informe de borsa, informa Europa Press.

L'informe també afirma que la venda no tindria un impacte negatiu en la ràtio CET 1 de banc, a causa de la compensació dels menors actius ponderats per risc (RWA, per les sigles en anglès). Pel que fa a la qualitat creditícia, una venda gran d'actius improductius ajudaria a Sabadell a passar de ser el "pitjor" al "millor de la seva classe" dins del conjunt de bancs espanyols cotitzats.

Goldman Sachs creu que l'impacte de la venda de les carteres encara ha de traslladar-se al preu de les accions de Sabadell. "Amb més d'un 70% de potencial alcista per al nostre objectiu de preu, Sabadell es troba entre els millors valors de la nostra cobertura europea, de manera que reiterem la nostra recomanació de 'comprar'", diu el document.

Només amb la desconsolidació de la cartera de més valor, l'exposició immobiliària del Sabadell se situaria per sota del llindar dels 10.000 milions d'euros, mentre que amb la venda de les quatre es reduiria fins a l'entorn dels 4.000 milions d'euros, segons comptes publicats pel banc referits al primer trimestre de 2018. Així, un cop es completin les transaccions, els comptes del Sabadell presentaran un balanç molt més sanejat.

El 31 de març de 2018, l'entitat comptava amb 14.923 milions d'euros en actius problemàtics, xifra que representava un 17,6% menys que al tancament del mateix període d'un any abans, quan ascendien als 18.112 milions d'euros. La cobertura d'actius problemàtics es va situar en un 55,2%, després d'aplicar IFRS9, amb una cobertura de dubtosos del 56,6% i una cobertura dels actius adjudicats del 53,7%. Així mateix, la ràtio d'actius problemàtics nets sobre el total d'actius es va assentar al 3,1%.

contador