Goirigolzarri (CaixaBank): "No ens plantegem canviar la nostra seu a València"

"Les nostres previsions per al 2024 anticipen un euríbor al tancament de l'any al 2,5%"

César Vidal
Bolsamania | 02 feb, 2024 15:31 - Actualitzat: 15:31
goirigolzarri apie 2023

"Les nostres previsions per al 2024 anticipen un euríbor al tancament de l'any al 2,5%, i al 2,3% a final del 2025".

Caixabank
5,514
  • 1,25%0,07
  • Max: 5,53
  • Min: 5,44
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,58
17:35 20/09/24

Són les declaracions de José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, durant la presentació de resultats anuals de l'entitat en roda de premsa.

A més, ha comentat que "estem molt còmodes amb la nostra participació en Telefónica" i ha valorat que "la fusió entre CaixaBank i Bankia ha tingut un èxit terrible".

"L'impost sobre la banca per a l'any 2024 l'estimem en 500 milions d'euros", ha detallat, a preguntes dels periodistes. A parer seu, "és important que la banca d'un país sigui potent i tingui múscul financer".

Sobre un hipotètic canvi de seu, ha respost que “la configuració de CaixaBank va mutar amb la fusió de Bankia”. En aquest sentit, ha afegit que “vam reflexionar al seu moment que la seu social a València era el millor per als nostres accionistes i som aquí amb vocació de permanència. I seguim pensant el mateix”.

En relació amb una possible sortida del FROB del seu accionariat, ha indicat que "això no ens correspon a nosaltres. Estem molt còmodes amb la seva participació i no estem tenint cap mena d'ingerència política".

Sobre el nomenament de José Sevilla com a president d'Unicaja, ha dit que "és una gran notícia, però que siguem amics no implica que farem una operació corporativa. Estem molt centrats en el nostre creixement orgànic".

I en relació amb l'amenaça de vaga dels sindicats si la patronal bancària no millora les condicions del nou conveni, ha dit que “espero que s'arribi a un acord i hi estem treballant”.

Sobre el seu futur com a president de CaixaBank, ha comentat que "estic encantat en la posició que ocupo i segueixo a la disposició del Consell d'Administració".

Finalment, ha comentat que "no tenim plans per iniciar una expansió a Mèxic ni fora dels nostres mercats estratègics. Tampoc no tenim previst fer compres a l'estranger".

contador