Fins aquesta data, ambdues entitats no poden realitzar operacions corporatives
"Les anàlisis dels estats financers encara no els hem començat. No hem fet números. Tindrem temps". Així ha respost el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, a les preguntes sobre una fusió entre l'entitat que presideix i BMN, el banc també controlat pel FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària).
La setmana passada, el FROB va confirmar en un comunicat que ja estava treballant en la possibilitat de fusionar Bankia i BMN, encara que ambdues entitats no poden protagonitzar operacions corporatives fins a mitjans de 2017. És per això que Goirigolzarri ha ajornat una integració amb BMN fins a aquesta data , segons les declaracions del directiu recollides per Europa Press, durant les trobades empresarials organitzades per la CEOE i Cepime.
Goirigolzarri ha afegit que "no s'ha fet números" pel que fa a ajustos de plantilles i oficines derivats d'aquesta operació. La Comissió Europea no permet a Bankia adquirir entitats fins a juny de 2017, per la qual cosa el president de l'entitat ha incorporat: "Donem temps al temps".
Goirigolzarri ha reafirmat que una fusió Bankia-BMN té "molt sentit industrial", ja que l'operació permetria a Bankia entrar en mercats en els quals té una presència "breu" i a més generaria sinergies. No obstant això, ha afegit que "perquè un projecte es plasmi, a més de la lògica industrial ha de tenir lògica financera", per després reiterar que no maneja "xifres" sobre una possible reestructuració de plantilles i oficines.
BMN: 600-700 MILIONS D'EUROS
La compra seria "interessant" en un interval de preus situat entre "600/700 milions d'euros", la qual cosa implica un múltiple de 0,3 vegades la ràtio preu/valor comptable
Des de Bankinter, afirmen que l'operació permetria a Bankia "guanyar quota de mercat especialment a les regions d'origen d'activitat de BMN (Granada, Múrcia i Illes Balears)". En qualsevol cas, afegeixen que "la clau d'una possible operació està en el preu d'adquisició i en les sinergies de costos derivades de la integració".
En la seva opinió, la compra seria "interessant" en un interval de preus situat entre "600/700 milions d'euros", la qual cosa implica un múltiple de 0,3 vegades la ràtio preu/valor comptable de BMN, "en línia amb els múltiples als quals cotitzen Popular i Liberbank". Pel que fa als beneficis de l'operació, estimen que la integració generaria uns 150 milions d'euros en sinergies de costos, "i la rendibilitat de l'operació per a Bankia superaria el 10,0%".