Així mateix, fa referència a la debilitat del consumidor nord-americà
General Motors (-4%) i Ford (-4,51%) derrapen a Wall Street després que Morgan Stanley hagi rebaixat la seva recomanació i preu objectiu, a causa de l'augment de la competència a la Xina i el debilitament del consumidor nord-americà.
En el cas de GM, han situat el seu consell a mantenir des de sobreponderar, i la valoració en 42 dòlars, enfront dels 47 dòlars per títol previs. Per Ford, la qualificació ha passat de comprar a neutral, i el preu objectiu de 16 dòlars a 12 dòlars per acció.
Els estrategs de l'entitat destaquen que la indústria automotriu del gegant asiàtic produeix actualment al voltant de 9 milions d'unitats més de les que consumeix, exercint pressió sobre els mercats globals.
En aquest sentit, des de Morgan Stanley adverteixen que és probable que aquest excés de capacitat trobi el camí cap a altres regions, intensificant la competència per als fabricants d'automòbils nord-americans.
"Fins i tot si aquestes unitats no acaben directament a les costes dels EUA, la 'fungibilitat' de la pèrdua de participació i guanys per part dels principals actors nord-americans augmenta la pressió aquí a casa", indiquen els analistes de l'entitat.
Així mateix, afegeixen que les rebaixes "es basen en la nostra expectativa d'una major pèrdua de participació de mercat fins a finals de la dècada, pressions en preus/barreja, i riscos de la Xina, compliment regulatori i VE/VA/ROW/Altres que poden impactar en la rendibilitat, portant guanys normalitzats més baixos i valoració".
La confiança del consumidor nord-americà també exerceix pressió a la baixa després que al setembre hagi caigut fins als 98,7 punts des dels 105,6 del mes anterior per la preocupació per l'ocupació.
Aquest descens ha estat el més gran des d'agost del 2021 i "reflecteix probablement la preocupació dels consumidors pel mercat laboral i les seves reaccions davant la reducció del nombre d'hores treballades, l'alentiment de l'augment de les nòmines i el menor nombre d'ofertes de feina, malgrat que el mercat laboral segueix gaudint de bona salut, amb una taxa de desocupació baixa, pocs acomiadaments i salaris elevats", afirma Dana M. Peterson, economista en cap de The Conference Board.
I és que els experts de Morgan Stanley mostren la seva preocupació perquè els inventaris dels concessionaris nord-americans estan augmentant, cosa que està tensionant els preus dels vehicles nous. "L'assequibilitat dels vehicles continua sent baixa. El pagament típic d'un automòbil ha augmentat aproximadament un 40% respecte als nivells previs a la pandèmia. Els salaris han augmentat a prop del 20% durant el mateix període", conclouen.