Gas Natural Fenosa i Endesa compren gas per primera vegada amb una transacció blockchain

Aquesta tecnologia permetrà una major tecnificació al mercat de l'energia, aplicant el desenvolupament i implantació de solucions innovadores que poden redundar en un estalvi de costos per a agents i clients

  • L'operació ha estat possible gràcies a la iniciativa Enerchain, en què col·laboren 39 grans companyies energètiques
Bolsamanía
Bolsamania | 06 feb, 2018 14:46 - Actualitzat: 14:46
antofagasta copper mining miners

Gas Natural Fenosa i Endesa han protagonitzat la primera operació espanyola de compravenda d'energia emprant tecnologia 'blockchain', amb una transacció de 5,95 gigavats hora (GWh) de gas natural.

Endesa
20,860
  • -1,28%-0,27
  • Max: 21,10
  • Min: 20,85
  • Volume: -
  • MM 200 : 18,33
13:51 10/01/25

L'operació ha estat possible gràcies al projecte conjunt Enerchain que compta a dia d'avui amb 39 empreses energètiques europees, entre les quals es troba Enel (grup al qual pertany Endesa), que realitzarà transaccions d'energia a través d'una infraestructura descentralitzada basada en blockchain. En aquesta tecnologia són els mateixos participants del mercat que amb els seus sistemes validen i certifiquen les transaccions, sense necessitat d'acudir a tercers.

Un cop aprovada l'operació, el bloc que la registra s'afegeix a una cadena on queden incorporades totes i cadascuna de les operacions que es realitzin

"Amb aquesta operació Gas Natural Fenosa demostra el seu compromís amb la innovació" han assenyalat David Guerra, director de Trading, i Susana Calvo, sotsdirectora de Negocis Emergents de la multinacional energètica. Així mateix, apunten que "blockchain és una tecnologia, que si bé ha de superar alguns reptes rellevants, té el potencial de transformar molts àmbits de l'activitat de les empreses energètiques de les quals els grans beneficiats seran els nostres clients, tant en preu com en servei".

Segons Javier Alonso, director de Trading d'Endesa, "en aquest projecte vam aprofitar tecnologia avantguarda per crear una plataforma de negociació que podrà permetre reduir costos d'aprovisionament d'energia, creant valor per als consumidors, en línia amb la filosofia Open Innovation del Grup Enel". El projecte va començar al maig de 2017 i és la primera plataforma de negociació de productes d'energia amb lliurament físic amb execució descentralitzada. La plataforma permet realitzar transaccions de gas i electricitat per a qualsevol zona europea i per a qualsevol període de lliurament, des del molt curt termini fins operacions amb càrrega base anual.

contador