Gas Natural es dirà Naturgy a partir d’ara i obre la porta a tornar a Catalunya

"Volem que ens reconeguin com una companyia energètica, i no només gasista", ha dit Reynés

  • La companyia deixa la porta oberta a tornar a Barcelona, d'on se’n va anar per la crisi política catalana
Virginia Mora
Bolsamania | 27 jun, 2018 13:52
francisco reynes naturgy
Naturgy

Gas Natural inicia una nova era. Ha fet creu i ratlla i des d'ara ja no es dirà així, sinó que la companyia ha decidit canviar el seu nom a Naturgy Energy Group, SA. Així ho ha comunicat el president de l'energètica, Francisco Reynés, durant el seu discurs inaugural de la Junta General d'Accionistes, que per primera vegada s'ha celebrat a Madrid, després del trasllat de la companyia com a conseqüència de la crisi política a Catalunya. Encara que podria no ser una cosa definitiva.

Naturgy
23,220
  • 0,09%0,02
  • Max: 23,28
  • Min: 22,96
  • Volume: -
  • MM 200 : 22,42
17:35 04/10/24

"Per què no canviar?", S'ha preguntat Reynés durant la roda de premsa que ha ofert abans de la junta per donar detalls sobre la marxa del negoci i durant la qual ha comunicat un augment del 34% del benefici fins al maig, cosa gens habitual. Aquesta companyia, ha dit el seu màxim responsable, "ha canviat diverses vegades de nom" i ara torna a ocórrer "no per mania, sinó perquè a hores d'ara necessitem un nom que mostrarà l'aspiració internacional de l'empresa, amb un nom i un logo curt, que englobi totes les potes i no només el gas natural", ha remarcat.

"Volem que ens reconeguin com una companyia energètica, i no només gasista", ha dit Reynés per justificar el canvi de nom a Naturgy. El canvi d'identitat corporativa tant a Espanya com a nivell internacional es deu, segons Reynés, al fet que "un pla tan ambiciós" com el que presentaran aquest dijous a Londres als analistes i inversors (el Pla Estratègic 2018-2022) ha de "dur-se a terme recolzat per una aposta de major internacionalització i modernització", i precisament "en això es basa el nou nom i el nou logo". És una mostra que l'elèctrica està "enfocada cap a la innovació, digitalització, simplicitat i globalitat i que representa la nova etapa", ha remarcat.

"El canvi és necessari", diu el vídeo que s'ha projectat durant la junta per explicar el perquè del canvi a Naturgy, que segons la companyia representa valors "senzills i àgils, flexibles, respectuosos amb l'entorn", i reflecteix el pas que dona l'energètica per ser reconeguda a escala global com una marca "que ajuda a fer un món millor".

Naturgy, que és també la nova marca internacional per a tots aquells països on la companyia està present, canviarà també la seva denominació al mercat. Així, el nou ticker amb el qual Naturgy serà present a l'IBEX 35 serà NTGY.

TORNADA A BARCELONA?

Encara que aquesta no és l'única novetat que ha protagonitzat Naturgy aquest dimecres. La novetat de la celebració de la junta a Madrid ha desencadenat moltes preguntes al respecte, sobre si és un canvi normatiu o si la companyia té la porta oberta a tornar a Catalunya. I Francisco Reynés ha estat clar: "Res és per sempre", ha dit.

La companyia va aprovar el canvi de seu a l'octubre de 2017 davant la crisi política desencadenada a Catalunya pel desafiament independentista, però Reynés ha donat a entendre que aquesta decisió no està escrita en pedra i que, per tant, hi ha possibilitat que l'empresa decideixi tornar a Barcelona en un futur si les aigües es calmen i si considera que els perills i la incertesa que el van portar a traslladar-se a Madrid han desaparegut.

contador