Des de 2012, el valor de les seves accions ha augmentat gairebé un 2.000%
L'empresa espanyola, un dels majors fabricants d'aerogeneradors del món, s'acosta al nivell dels 20 euros. Continua així amb la trajectòria alcista que l'acompanya des de 2012 i que està continuant a l'escalfor de la seva fusió amb la divisió eòlica de Siemens.
La fusió, presentada ja oficialment en societat al juny, està a l'espera de resoldre què fa Gamesa amb Adwen, l'aliança d'empreses que té al 50% amb la francesa Areva.
Les dues empreses continuen amb el procés de venda de la seva filial eòlico-marina Adwen i segueixen estudiant les ofertes rebudes, segons informava el president de la companyia, Ignacio Martín, en la conferència amb analistes mantinguda durant la presentació de resultats semestrals.
Llegiu també: Gamesa consigue un nuevo contrato en China para el suministro de 24 aerogeneradores
Juntament amb la fusió, en la marxa alcista de les accions també influeix la favorable evolució dels resultats. Per al primer semestre de 2016, ha presentat un benefici net de 138 milions d'euros, un 41,7% més que el 2015 i molt per sobre dels 28 milions de pèrdues del 2012, quan l'empresa va començar a pujar fins a arribar als nivells actuals.
Des que es va destapar la notícia de la fusió amb Siemens el passat 29 de gener, les accions s'han revaloritzat un 37,5%
Després dels últims resultats, Gamesa ha seguit pujant més d'un 10% i ja és als 19,80 euros. Des que es va destapar la notícia de la fusió amb Siemens el passat 29 de gener, les accions s'han revaloritzat un 37,5% i té a l'abast els 20 euros, el seu màxim des de l'any 2008.
Société Générale, en una nota enviada a clients, recomana comprar títols de l'eòlica i eleva el preu objectiu des dels 21 fins als 23 euros. Destaquen com a motius principals la solidesa dels resultats en aquest segon trimestre de l'any a més del bon exercici de la divisió eòlica de Siemens. També millora la seva predicció per al benefici per acció que passa de 0,93 euros a 1,03 euros (+ 10,2%).
Llegiu també: ¿Qué aspecto técnico presentan los dos grandes bancos de nuestro país?
Exane BNP Paribas l'inclou dins de la seva llista de valors destacats i eleva el preu objectiu un 17%, fins als 22,5 euros.
L'empresa eòlica és un dels valors amb millor cartell de l'IBEX i és que des del 2012 el valor de les seves accions ha augmentat gairebé un 2.000%. Els comptes li surten i han passat en aquests anys de tenir un deute de 495 milions d'euros a un superàvit de 287 milions.
Llegiu més:
La banca es prepara per a conviure amb uns tipus al 0% 'almenys fins al 2020'
La banca se atasca en bolsa: ¿por qué insiste en sus caídas?