Ha posat com a exemple el dividend social de la companyia com a força transformadora
El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, ha protagonitzat el GSG Global Impact Summit on ha defensat davant de més de 500 professionals el doble valor de l'empresa, per a la societat i per als accionistes.
"El concepte de dividend social està inclòs als nostres estatuts des del 2017 i ens obliga tant com el dividend financer", ha assegurat posant en relleu la importància que té per Iberdrola l'impacte positiu de l'entitat a la societat.
Tot això, segons ha precisat Galán, "ha estat compatible amb una rendibilitat del 800% per als accionistes des del 2001", cosa que ha portat la companyia a ser reconeguda per les institucions internacionals més prestigioses i fins i tot és objecte d'estudi com a l'escola de negocis de la Universitat de Harvard.
En aquesta edició, el GSG Global Impact Summit ha tingut tres idees centrals: la mobilització del capital per a les persones i el planeta; aconseguir la transparència plena en el mesurament de l'impacte i crear economies d'impacte.
L'esdeveniment, celebrat al Palau de Fires i Congressos de Màlaga, és una de les cites principals d'impacte empresarial on es congreguen professionals i líders del món de les finances, els negocis, la política i la societat civil.
Així mateix, cal destacar que Global Steering Group for Impact Investment (GSG) és una organització global independent que catalitza la inversió d'impacte i l'emprenedoria en benefici de les persones i el planeta. El GSG va néixer l'agost del 2015 en el marc del G8. L'organització està presidida per Sir Ronald Cohen i compta actualment com a membres amb 35 països més la Unió Europea.
A l'organització de l'esdeveniment hi ha participat EspañaNAB, Consell Assessor d'Inversió d'Impacte. Es tracta d'una associació formada per 28 persones i organitzacions capdavanteres en inversió d'impacte als àmbits financer, empresarial i social. Aquest organisme representa Espanya davant del GSG.
"Iberdrola fa una contribució fiscal anual superior als 7.500 milions d'euros i és l'elèctrica privada que més inverteix en R+D a nivell mundial, a prop de 400 milions d'euros l'any, segons la Comissió Europea. A més, té acreditades unes emissions de CO2 de 60 grams per kWh, un 75% menys que els seus competidors, i a la seva estructura laboral s'integren persones de fins a 90 nacionalitats”, ha dit la companyia.