França multa Alphabet (Google) amb 250 milions per no respectar compromisos amb els editors

És la quarta decisió emesa pel regulador francès en aquest cas en quatre anys

Aitor Pereira
Bolsamania | 20 mar, 2024 18:04 - Actualitzat: 18:04
alphabet est a suivre a wall street

L'Autoritat de Competència de França ha multat Alphabet, matriu de Google, amb 250 milions d'euros per incomplir els compromisos amb els editors que va adoptar el 2021, i pels quals hauria de respectar la propietat intel·lectual i abonar les remuneracions corresponents.

D'aquesta manera, l'organisme ha multat Google per no respectar el compromís de cooperació amb l'administrador i incomplir quatre dels seus set acords.

En concret, el regulador considera que 'Bard', el servei d'intel·ligència artificial llançat per Google el juliol del 2023, "havia utilitzat continguts d'agències de premsa i editors per entrenar el seu model de fundació, sense notificar-ho ni a ells ni a l'Autoritat ".

"Posteriorment, Google va vincular l'ús per part del seu servei d'intel·ligència artificial dels continguts en qüestió a la visualització de continguts protegits, ja que no proposa una solució tècnica perquè les agències de premsa i els editors poguessin renunciar a l'ús dels seus continguts per part de Bard sense que això afectés la visualització de continguts protegits per drets afins en altres serveis de Google, obstruint així la capacitat de les agències de premsa i els editors per negociar una remuneració”, destaca l'organisme.

Aquesta és la quarta decisió emesa per l'Autoritat en aquest cas en quatre anys, relacionada amb l'incompliment d'una llei que busca crear les condicions necessàries per a negociacions equilibrades entre agències de premsa, editors i plataformes digitals.

Després d'ordenar mesures provisionals en forma de mesures cautelars a l'abril del 2020, l'Autoritat va considerar que Google no havia complert aquestes mesures cautelars i li va imposar una multa de 500 milions d'euros.

Posteriorment, l'Autoritat va acceptar, per un període de cinc anys, renovable una vegada els compromisos proposats per Google per posar fi a les preocupacions expressades en matèria de competència. A més, va aprovar el nomenament d'Accuracy com a administrador de seguiment per monitoritzar i supervisar la implementació dels compromisos de Google.

contador