Fortes alces en IAG després de la resolució del Suprem britànic sobre el Parlament

El Brexit sense acord de Johnson queda cada vegada més lluny

Bolsamanía
Bolsamania | 24 set, 2019 14:52 - Actualitzat: 14:52
ep aerolineasgrupo iag 20190412193504
IAG - Archivo

IAG

2,295

17:35 04/10/24
2,05%
0,05

IAG ha reaccionat amb fortes alces després de la decisió del Suprem britànic de declarar il·legal el tancament del Parlament britànic. L'activitat política es reprendrà aquest mateix dimecres al Regne Unit i això augmenta les possibilitats que els parlamentaris britànics posin encara més traves als plans d'un Brexit dur de Boris Johnson.

Dins de l'índex espanyol destaca el fort rebot que registra a aquestes hores IAG, que ha reaccionat a l'alça un cop conèixer que el Tribunal Suprem britànic ha declarat il·legal el tancament del Parlament. L'activitat política es reprendrà demà al Regne Unit i això disminueix encara més les possibilitats que Boris Johnson pugui tirar endavant la seva idea d'un Brexit dur.

I això sempre són bones notícies per al consorci d'aerolínies. IAG ja ha defensat en més d'una ocasió que té pla B en cas que la sortida del Regne Unit tingui lloc sense acord. Però pot ser que no hagi de recórrer-los després de tot.

IAG està preparada. Així ho ha assegurat la companyia a finals del passat mes de juny. El consorci d'aerolínies va afirmar que, davant d'un Brexit dur, "els plans compleixen amb la normativa" de manera que no esperen sorpreses negatives en el cas que acabi donant-se el pitjor dels escenaris.

Unes setmanes més tard, a principis d'agost, IAG sostenia que "afrontem el Brexit amb tranquil·litat" i tornava a recalcar que tenien ja disposats "uns plans de contingència". Amb tot, ha reiterat llavors la seva esperança que tingui lloc un acord entre la UE i el Regne Unit.

contador