Principalment a través de la xarxa comercial, que reduirà en 82 oficines l'any que ve
TSB, la filial britànica de Sabadell, presenta aquest dilluns el seu pla estratègic als inversors, després dels greus problemes tecnològics que va experimentar l'any passat durant la migració a la plataforma de la seva matriu. Entre els seus plans es troba retallar costos per 100 milions de lliures (uns 117 milions d'euros al canvi actual) durant els pròxims tres anys, principalment a través de la seva xarxa comercial.
L'objectiu de l'entitat és tenir uns estalvis de costos nets de 100 milions de lliures fins al 2022, segons ha informat Sabadell a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest matí. Aquestes retallades de costos vindran principalment de la xarxa d'oficines (el 46% del total), però també del negoci immobiliari (34%) i de les àrees d'inversió, tecnologia, màrqueting i altres (el 20% restant). De fet, el pla del banc és tancar 82 de les seves oficines a 2020.
Divendres passat, TSB va tornar a patir problemes a la seva plataforma tecnològica, segons ha confirmat la mateixa entitat via Twitter. El banc es va disculpar públicament al final després que alguns clients es queixessin per no haver rebut determinades transferències, com el pagament de les nòmines. "Demanem disculpes per les molèsties causades", va dir el banc a les xarxes socials, al mateix temps que assenyalava que estava treballant per solucionar l'incident "com més aviat possible".
Els problemes de divendres passat van rememorar els que es van produir fa 18 mesos, després que TSB migrarà a Sabis, la plataforma tecnològica de Banc Sabadell. Llavors milers de clients van veure els seus comptes bloquejats, sense poder accedir-hi, i fins i tot van ser objecte d'una onada d'atacs de frau que intentaven fer-se amb les seves dades personals.
MILLORAR EL BENEFICI RECURRENT
Tot i ajustar la mida de la seva xarxa, TSB s'ha compromès a invertir en noves oficines insígnies en localitzacions estratègiques i a destinar uns 140 milions de lliures (152 milions d'euros) en la transformació dels seus canals digitals i automatització de sucursals.
El nou pla estratègic (2019-2022) pretén millorar el benefici recurrent de l'entitat fins a la forquilla d'entre els 130 i 140 milions de lliures (152 i 163 milions d'euros) al final del període.
En aquests nivells, el ROE o rendibilitat financera de TSB se situarà a prop del 7% si s'exclouen els costos de reestructuració i del 5% assumint. Així mateix, l'entitat té previst incrementar i diversificar la seva cartera creditícia, amb un augment del 5% net anual durant els pròxims tres anys.
La consellera delegada de TSB, Debbie Crosbie, ha explicat que aquesta estratègia estableix un programa de transformació mitjançant el qual l'entitat podrà simplificar la seva estructura "per competir de forma eficaç i enfortir les relacions amb els seus clients".