Fluidra puja a la borsa: passa a ser 'compra' per a Bankinter després dels "bons resultats"

La companyia guanya 122 milions fins al juny, un 8% més, i confia complir les seves previsions per al 2024

Irene Hernández
Bolsamania | 01 ago, 2024 11:49
fluidra centro

Les accions de Fluidra destaquen aquest dijous dins de l'IBEX 35 en registrar pujades superiors al 5% després de la presentació dels comptes semestrals. Uns "bons resultats" que "baten les expectatives" i que han fet que la companyia passi de vendre a comprar per a Bankinter.

Fluidra
22,660
  • 4,81%1,04
  • Max: 22,78
  • Min: 21,96
  • Volume: -
  • MM 200 : 20,58
17:35 19/09/24

"Aquests resultats dissipen els temors de veure una demanda final més afeblida i, en conseqüència, una revisió a la baixa de les guies. Això, en combinació amb una evolució dels marges millor de l'esperada, ens porta a apujar-ne la recomanació", assenyalen els analistes de l'entitat.

A més, posen el preu objectiu en revisió, enfront dels 21 euros per acció en què el fixaven fins ara. "L'actualitzarem, ja de cara al 2025, al nostre proper informe, que serà publicat als propers dies", expliquen.

Pel que fa als comptes, destaquen que les vendes tornen a registrar creixement al segon trimestre, de l'1,9%, després d'un retrocés del 5% al ​​primer, "recolzades en els EUA (8,2%) i amb Europa mostrant debilitat (2,2%). La millor notícia arriba del costat dels marges.

"En definitiva, bons resultats i guies en línia amb el consens de mercat", afirmen. Per la seva banda, a Renta4 qualifiquen els resultats trimestrals com a "positius", amb "millora seqüencial de les vendes".

Comenten que "la positiva evolució a Amèrica del Nord acabaria d'allunyar alguns dels temors del mercat després de les diverses advertències de beneficis al sector als EUA a les últimes setmanes", mentre que la regió Sud d'Europa "ha evolucionat pitjor, ateses l'adversa meteorologia a l'inici de la campanya, però mostrant una certa millora seqüencial".

Fan menció especial també a l'evolució del marge brut sobre vendes, "superant amb aquesta millora totes les previsions del mercat". I destaquen, a més, la forta generació de caixa, “que gràcies en gran mesura a la millora del fons de maniobra ha permès una reducció de deute de 150 milions d'euros als dotze últims mesos que porten la ràtio de palanquejament a 2,5x".

A aquests experts s'uneixen els del Banc Sabadell, que remarquen que els resultats de Fluidra són "lleugerament millors del que esperàvem pel que fa a EBITDA, cosa que considerem com a positiva atès que el mercat estava descomptant uns resultats negatius després de les advertències de beneficis d'altres" companyies del sector". A Jefferies, per part seva, eleva la recomanació de mantenir a comprar i en pugen el preu objectiu des dels 23 euros fins als 26 euros per acció.

Al primer semestre, Fluidra va registrar un benefici net de 112 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 8% en termes interanuals. A més, la companyia ha assegurat que confia complir les seves previsions per a l'exercici 2024. Preveu unes vendes d'entre 2.025 i 2.125 milions d'euros, un EBITDA d'entre 450 i 480 milions d'euros i un benefici de caixa net per acció d'entre 1,12 i 1,20 euros per acció.

contador