Ferrovial lidera les pujades de l'IBEX després finançar el seu major projecte a Austràlia

La companyia va aconseguir col·locar bons als EUA per finançar el seu major projecte a Austràlia

Marta Gracia
Bolsamania | 21 des, 2017 13:56
ferrovial

Ferrovial lidera les pujades de l'IBEX, amb un avanç de l’1,63%. La companyia va aconseguir col·locar bons als EUA per finançar el seu major projecte a Austràlia. Ferrovial ha signat un crèdit bancari per avançar la inversió del projecte de millora i manteniment de les carreteres de l'Oest de Melbourne, un projecte assolit el passat mes per 1.800 milions de dòlars australians (uns 1.150 milions d'euros).

Ferrovial
28,920
  • 0,28%0,08
  • Max: 29,04
  • Min: 28,71
  • Volume: -
  • MM 200 : 26,23
17:35 15/06/23

Àngel Pérez, analista de Renta 4, assegura que és una notícia positiva, tant pel tipus de finançament, com per la consolidació d'un projecte de serveis a Austràlia després de la compra de Broadspectrum. Per això, des de Renta 4 reiteren la seva recomanació de sobreponderar i el preu objectiu el situen als 21 euros, per sobre dels 19 en els quals cotitza.

El finançament bancari s'ha aconseguit amb l’entitat australiana Westpac, i les asiàtiques Bank of China, ICBC i Mizuho, ​​segons ha informat el grup que presideix Rafael del Pino. Ferrovial no va detallar l'import de l'emissió de bons ni el del crèdit amb què cobreix el gruix de l'import del contracte. Tampoc va especificar 'equity' que aportarà al 50% juntament amb Plenary, el seu soci a Austràlia i en aquest projecte.

Ferrovial no va detallar l'import de l'emissió de bons ni el del crèdit amb què cobreix el gruix de l'import del contracte

El contracte està considerat com el més gran de manteniment de carreteres urbanes de la història de l'Estat australià de Victòria i és el segon projecte de concessions que Ferrovial aconsegueix al país. Amb la seva consecució, la companyia va donar un important pas en la seva expansió pel país, un mercat estratègic per a l'empresa on està present des de fa un parell d'anys.

El projecte comprèn els treballs d'ampliació i millora de sis carreteres urbanes de Melbourne i la construcció de dos nous enllaços. Un cop aquestes obres estiguin llestes, a l'horitzó de 2020, Ferrovial s'encarregarà del manteniment d'un total de 700 quilòmetres de vies durant vint anys. El projecte es finança mitjançant el sistema de 'pagament per disponibilitat', pel qual el constructor recupera la inversió realitzada en les obres de millora cobrant un cànon anual de l'Administració pel seu manteniment, un import vinculat a l'estat de la via.

PLA DE CARRETERES

Es tracta del mateix sistema de finançament d'obra pública amb capital privat que l'elegit pel Govern espanyol per emprendre el seu anunciat pla de carreteres de 5.000 milions d'euros. En virtut del contracte, Ferrovial, a través de Cintra, i el seu soci Plenay dirigiran el desenvolupament del projecte, però la companyia espanyola no s'encarregarà d'escometre les obres de construcció que comporta.

El consorci ha subcontractat aquestes obres amb la companyia local WBHO Infraestructure. Del posterior manteniment s'encarregaran les filials de grup espanyol Amey i Broadspectrum, aquesta última la companyia de serveis que va comprar a Austràlia l'any passat. Amb aquest projecte, promogut pel Govern de l'Estat de Victòria, aquesta Administració pretén augmentar la capacitat de la xarxa de carreteres i la seva seguretat en una zona de Melbourne, on es preveu un destacat increment demogràfic durant els propers anys.

Es tracta del primer gran projecte de concessions que Ferrovial aconsegueix a Austràlia, des que va desembarcar al país el 2015, i també el primer que aconsegueix amb l'aliança amb Plenary. Aquest any, la companyia ja va aconseguir, juntament amb Acciona, una autopista. Un any després, la companyia controlada per la família del Pino es va quedar mitjançant una OPA amb Broadspectrum.

contador