Si es confirma, la notícia seria desfavorable per a la companyia
Aquest divendres atents a Ferrovial, que cau un 3% per les informacions que apunten que el govern d'Ontario (Canadà) ha obert la porta a la recompra de l'autopista ETR 407.
El primer ministre d'Ontario, Doug Ford, ha deixat anar aquesta possibilitat públicament, encara que la concessionària de la infraestructura, en què el grup espanyol té una participació del 43,23%, no ha rebut cap comunicació oficial en aquest sentit.
La decisió del govern d'Ontario es deu a les complexitats econòmiques que comporta la construcció d'un túnel sota l'autopista 401 (paral·lela a la 407 i que té nivells elevats de congestió del trànsit).
L'expropiació de l'actiu es faria sota la possibilitat contractual d'un rescat que es realitzaria a valor de mercat, que s'estima en més de 23.400 milions d'euros.
Els analistes de Banc Sabadell valoren avui aquesta notícia al seu informe diari de mercat. A parer seu, "les possibilitats que es produeixi aquest rescat són baixes tenint en compte l'elevat cost per al govern d'Ontario".
Tot i això, destaquen que la seva valoració de l'ETR 407 és superior a aquests 23.400 milions d'euros, per la qual cosa "una recompra als nivells indicats tindria un impacte negatiu al voltant del -4,8% en el preu objectiu" que tenen de Ferrovial, de 40,50 euros.
Així mateix, afegeixen que l'operació deixaria Ferrovial "sense el seu actiu més rellevant a nivell de valoració, i obriria la porta a la recerca d'alternatives de qualitat, cosa que seria una incertesa per al valor".
Per a Renta 4, encara que la quantitat a pagar per l'executiu d'Ontario és elevada, fet que dificultaria el rescat, està un 6% per sota de la valoració actual de l'ETR 407 de 24.800 milions.
"L'ETR 407 suposa al voltant d'un 40% de la nostra valoració (de Ferrovial). De moment no hi ha comentaris des de la companyia. Estarem pendents de possibles comunicats", indiquen els analistes de Renta 4.