Evercore baixa preu a Alphabet pel risc de perdre quota de mercat

Reitera la seva recomanació de sobreponderar el valor

María Campillo
Bolsamania | 16 set, 2024 18:47
alphabet-a-suivre-a-wall-street

Els fronts judicials en matèria de competència que té oberts Alphabet estan passant factura al gegant tecnològic. I és que, per les preocupacions sobre les possibles sentències, els estrategs d'Evercore ISI ha retallat el preu objectiu de la companyia fins als 200 dòlars des dels 225 dòlars anteriors, alhora que han reiterat la seva recomanació de sobreponderar el valor.

ALPHABET-A
162,940
  • 1,96%3,13
  • Max: 163,79
  • Min: 161,34
  • Volume: -
  • MM 200 : 157,13
18:27 19/09/24
ALPHABET-C
164,090
  • 2,04%3,28
  • Max: 164,99
  • Min: 162,52
  • Volume: -
  • MM 200 : 158,58
18:27 19/09/24

En aquest sentit, des de la companyia han explicat que aquest moviment es produeix per la incertesa dels judicis antimonopoli del Departament de Justícia dels EUA contra Google, que poden afectar la valoració de l'empresa a curt i mitjà termini.

L'anàlisi d'Evercore ISI sorgeix després d'un seminari web d'experts legals i després de revisar la decisió del jutge Mehta, segons el qual Google mantenia un monopoli als mercats de cerques en línia i publicitat de text. D'acord amb això, consideren que és més probable que es produeixi un escenari "de pitjor cas" del que espera el mercat.

En ell, a Google se li podria prohibir oferir per acords de distribució de cerques exclusives als EUA, cosa que podria portar a una pèrdua significativa de participació de mercat si competidors com Microsoft aconseguissin aquests acords.

"Creiem que és molt probable que Microsoft faci una oferta per capturar els acords de distribució exclusiva de cerques que Google ha tingut durant molts anys", han subratllat.

Amb tot, i malgrat la possibilitat que Google perdi entre el 20% i el 50% o més de la seva participació al punt d'accés de cerca, que representa aproximadament la meitat del mercat de cerca dels EUA, Evercore ISI creu que el impacte als guanys per acció de Alphabet seria mínim.

"Fins i tot amb una pèrdua del 60% en la participació de mercat, l'efecte sobre els guanys podria ser d'un sol dígit percentual, a causa de l'estalvi substancial dels costos d'adquisició de trànsit (TAC) que acompanyaria la pèrdua d'aquests acords", han assenyalat des de la companyia.

Tot i això, cal recordar que Alphabet enfronta problemes judicials no només als EUA, sinó també a Europa. De fet, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) avalava la setmana passada, en una sentència davant la qual no hi ha recurs, la decisió de Brussel·les d'imposar una multa de 2.400 milions d'euros a Google per abús de posició dominant en afavorir el seu propi servei de comparació de productes davant dels seus competidors.

Així mateix, l'Autoritat dels Mercats i la Competència (CMA, per les sigles en anglès) del Regne Unit també emetia una declaració d'objeccions dirigida a Google sobre les seves pràctiques en tecnologia publicitària en poder haver violat la llei de competència per afavorir els seus propis serveis.

contador