El grup paperer abonarà aquest dividend el proper 26 de febrer
El Consell d'Administració d’Europac (Papers i Cartrons d'Europa) ha acordat la distribució d'un dividend per un import total de 0,1250 euros per acció a compte de l'exercici 2017, de manera que aquesta remuneració a l'accionista augmenta un 31% respecte a l'any anterior.
El grup paperer abonarà aquest dividend el proper 26 de febrer de 2018. Les seves accions pugen un 1,1% aquest divendres, fins a 12 euros per títol.
D'altra banda, Europac preveu un escenari de preus de paper recuperat a la baixa al mercat europeu a causa del cessament d'importacions de matèries reciclades a la Xina.
El paper recuperat acumula dues baixades de preu al gener i febrer d'aquest any per un import de 45 euros per tona a causa dels canvis al mercat europeu dels residus, entre els quals es troba el paper recuperat, provocat per la nova legislació que ha entrat en vigor a la Xina.
Europac consumeix 880.000 tones de paper recuperat a l'any i preveu que en aquest exercici 2018 es mantingui una tendència de preus a la baixa i alta disponibilitat de producte.
En concret, l'any passat la Xina va reduir les llicències d'importació en dos milions de tones anuals, més del 7% del volum total de la importacions de paper recuperat, cosa que va provocar a l'agost un augment de la disponibilitat i dels estocs, assenyala el grup paperer.
Segons Europac, la raó de fons d'aquesta nova legislació xinesa respon a un canvi estructural en el seu model productiu per fomentar l'equilibri entre desenvolupament econòmic, salut pública i protecció del medi ambient.
Així, considera que el mercat europeu té un excedent estructural de vuit milions de tones de paper recuperat a l'any que la indústria no és capaç d'absorbir, amb el consegüent problema d'eliminació d'aquest excedent.
En aquest context, afirma que la Unió Europea està treballant en un paquet de directives que contribueixin a augmentar tant la qualitat dels residus com la taxa de la seva recuperació, amb un objectiu del 85% per al paper recuperat l'any 2030.
Per tant, assenyala que es podria estar assistint a un canvi estructural en un mercat europeu dels residus que es caracteritzaria "per l'alta disponibilitat de productes, el preu dels quals dependria de la capacitat de la indústria europea per processar-los".