Espanya es converteix en el tercer mercat més important del món per a AliExpress

Després d'un augment del volum brut de mercaderies del 200% el 2021

Bolsamanía
Bolsamania | 23 mar, 2022 12:04 - Actualitzat: 12:04
ep aliexpress celebra su octavo aniversario regalando a sus usuarios 161 millones en cupones
ALIEXPRESS - Archivo

Espanya es converteix en el tercer mercat més important a nivell mundial per a Aliexpress després que el volum brut de mercaderies (GMV) de venedors locals s'hagi disparat el 2021 un 200%, tal com informa la companyia en un comunicat aquest dimecres.

AliExpress, que compleix el seu 12è aniversari, sosté que aquest és el resultat de les iniciatives que van començar el 2019 per atraure i desenvolupar venedors a Espanya. Aquell any, la companyia va obrir la seva plataforma a les empreses locals i va llançar AliExpress Business, una unitat de negoci orientada a atraure les petites i mitjanes empreses locals, ajudar-les a treure el major partit a la infraestructura digital de la plataforma i connectar amb els clients espanyols i els de diversos països europeus.

Durant el 2020, arran de l'emergència sanitària, el nombre de venedors espanyols a AliExpress va créixer en accelerar-se la digitalització dels negocis davant la necessitat d'obrir o afegir nous canals de venda i donar resposta a la pandèmia, arribant fins als 8.000 a finals de aquell any.

2021 va seguir la tendència creada l'exercici anterior, augmentant el nombre de venedors més del 35% fins als 11.000, sent-ne la major part pimes.

És per això que la companyia va apostar per continuar sumant venedors amb iniciatives com la creació d'AliExpress Learning Center, un espai on els venedors poden accedir a tota mena de recursos d'aprenentatge; o el programa Navigator, a través del qual equips d'AliExpress comparteixen, de manera gratuïta, els seus coneixements sobre temes relacionats amb el comerç electrònic amb venedors o venedors potencials. Per això, hi va invertir més d'1 milió d'euros.

Les principals categories en GMV acumulat el 2021 van ser telefonia i telecomunicacions, electrònica de consum, informàtica i oficina, llar i jardí, i electrodomèstics, mentre que les que van registrar un major creixement van ser casaments i esdeveniments, moda per a home, roba interior, uniformes i roba de treball, disfresses, roba i accessoris per a ball.

“Estem encantats amb la resposta que hem tingut per part dels venedors a Espanya des que vam obrir la plataforma el 2019. Ser capaços d'incorporar més d'11.000 venedors demostra el gran interès per part de les empreses espanyoles a tenir una presència digital i ampliar la base de clients unint-se a AliExpress”, afirma Estela Ye, directora executiva d'AliExpress a Espanya, França i Itàlia.

"El 2021, Espanya va confirmar la seva posició entre els tres principals mercats mundials per a AliExpress, confirmant el compromís per sostenir el nostre creixement al país amb un enfocament molt més localitzat", sentencia William Wang, Director General d'AliExpress a Espanya, França, Itàlia i Portugal.

contador