Entrecanals: Acciona va estudiar traslladar-se, però "de moment" no es contempla

Havia defensat en ocasions el moviment de Ferrovial de traslladar la seva seu social als Països Baixos

Bolsamanía
Bolsamania | 20 jun, 2023 19:03
ep archivo   el presidente de acciona jose manuel entrecanales durante la segunda convocatoria de la
A. Pérez Meca - Europa Press - Archivo

Acciona ha arribat a plantejar-se canviar la seu social a un altre país. "Sí ho hem estudiat, lògicament, però no ho contemplem", ha reconegut el seu president, José Manuel Entrecanales, durant la seva intervenció a la Junta General d'Accionistes de la companyia aquest dimarts.

Acciona
124,200
  • 1,39%1,70
  • Max: 124,80
  • Min: 121,70
  • Volume: -
  • MM 200 : 113,47
17:35 18/10/24

A la trobada s'han aprovat els comptes anuals del 2022 i la Memòria de Sostenibilitat de l'exercici, així com el repartiment d'un dividend brut de 4,5 euros per acció, que serà abonat el dia 6 de juliol del 2023.

Entrecanales ha assegurat que, "mentre les circumstàncies ho permetin", hi haurà un "creixement prudent i continuat" del pagament a l'accionista.

A més, la Junta ha reelegit Jerónimo Marcos Gerard Rivero com a conseller independent i va aprovar el nomenament de María Salgado Madriñán i de Teresa Sanjurjo González com a conselleres independents.

El president d'Acciona ha indicat que el camí "no està exempt de reptes", alguns provocats per la "fragmentació social, econòmica o regulatòria europea o per l'excessiva intervenció dels governs" que redueixen la competitivitat de les empreses i "ens releguen papers secundaris en la transformació econòmica global”.

D'altra banda, Entrecanales ha volgut destacar que l'empresa inverteix en una dotzena de sectors diversos i que pràcticament tot aquesta inversió (98%) està alineada amb la taxonomia europea. Al mercat de l'aigua, espera que creixi més d'un 66% fins al 2030 i més d'un 100% en dessalació. "L'aigua, com a recurs, és i serà l'origen de moltes de les crisis futures, bé per la seva escassetat o pel seu excés. La bona notícia és que la tecnologia necessària està disponible actualment", ha dit.

Pel que fa al paper de les infraestructures, creu que “és essencial per impulsar el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible”, si bé la bretxa global anual entre la inversió real i la necessària és encara del 25%. Segons el president i CEO d'Acciona, les infraestructures necessàries per a la descarbonització han de complir "exigents requisits" com ara resiliència climàtica, reducció de carboni, regeneració social i mediambiental.

Sobre Immobiliària ha destacat que el 2022 va entregar 617 unitats i compta amb una cartera de gairebé 1.500 habitatges prevenudes.

També ha recordat que Bestinver va néixer com una petita unitat financera per a la gestió de patrimonis familiars i que avui administra més de 5.500 milions, i destaca el llançament l'any passat del nou fons d'infraestructures. "Invertim en més de dotze sectors d'activitat i pràcticament tota la nostra inversió, el 98%, està alineada amb la taxonomia europea".

El president ha tancat la seva intervenció destacant que, “un any més, hem avançat en tots els nostres objectius, econòmics, empresarials, mediambientals i, sobretot, en el nostre propòsit de continuar sent un agent de transformació social positiva”.

contador