Endesa retallarà el seu repartiment de dividends al 80% del benefici el 2021

La companyia pagarà el 100% del seu benefici als seus accionistes entre 2018 i 2020

Nieves Amigo
Bolsamania | 21 nov, 2018 10:50 - Actualitzat: 11:13
ep edificioendesa
ENDESA - Archivo

Endesa

19,180

17:35 04/10/24
-1,03%
-0,20

Endesa ha anunciat aquest dimecres que retallarà el seu repartiment de dividends al 80% del benefici ordinari net atribuït el 2021 amb l'objectiu de centrar la seva estratègia en la inversió. En el dia durant el qual actualitza el seu Pla Estratègic 2019-2021, la companyia ha confirmat que per a aquest any i fins al 2020 el repartiment de dividends és igual al 100% del benefici, però es retallarà el 2021.

"El Consell d'Administració procurarà, per als exercicis 2018-2020, que el dividend ordinari per acció que s'acordi repartir amb càrrec a aquests exercicis sigui igual al 100% del benefici ordinari net atribuït a la societat dominant", ha assenyalat l'energètica en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Endesa ha dit que no pot assegurar-se els dividends que, si escau, hagin de pagar-se durant els exercicis futurs

"Per a l'exercici 2021, el Consell d'Administració procurarà que el dividend ordinari per acció que s'acordi repartir amb càrrec a aquest exercici sigui igual al 80% del benefici ordinari net atribuït a la societat dominant en els comptes anuals consolidats del grup", ha afegit.

Endesa també ha dit que la seva intenció és que el pagament del dividend ordinari es realitzi exclusivament en efectiu mitjançant l'abonament en dos pagaments (gener i juliol) en la data concreta que es determini en cada cas.

Amb tot, la companyia ha volgut recordar que la seva capacitat per distribuir dividends entre els seus accionistes "depèn de nombrosos factors, incloent-hi la generació de beneficis i la disponibilitat de reserves distribuïbles, i no pot assegurar-se els dividends que, si escau, hagin de pagar-se durant els exercicis futurs ni quin en serà l'import".

Aquesta decisió de retallar el repartiment de dividends representa un canvi respecte a la política de dividends que havia instaurat durant els seus últims plans l'energètica, el principal accionista de la qual és la italiana Enel amb una participació del 70%, i que suposava destinar a retribució dels seus accionistes el 100% del seu benefici cada any. Els analistes de Goldman Sachs havien publicat un informe, recollit per Bolsamanía, en què anticipaven aquesta retallada en el dividend per part de la companyia.

Endesa donarà "un pas endavant" en la seva estratègia per augmentar les seves inversions (CAPEX) en xarxes i energies de renovables. A causa que la companyia distribueix el 100% dels seus beneficis entre els seus accionistes, això provocarà "una limitació en la remuneració a l'accionista i fins i tot podria requerir una revisió de la seva política de dividends", havia anticipat el banc d'inversió.

LLEUGERA REVISIÓ A L'ALÇA DE L'EBITDA

Quant a altres aspectes destacats de l'actualització del Pla Estratègic duta a terme aquest dimecres, els experts ressalten la "lleugera revisió a l'alça" de la guia d'EBITDA 2020 (3.800 milions d'euros d’ara endavant els 3.700 milions del pla previ). Per 2021, Endesa estima un EBITDA de 4.000 milions.

Pel que fa al BNA (benefici net atribuït), l'objectiu 2020 roman sense canvis als 1.600 milions. Per 2021, introdueix un benefici net atribuït de 1.800 milions.

"La confirmació de les guies 2020 de benefici i dividends és una bona notícia per a l'acció", assenyalen els analistes de Bankinter.

contador