Els treballadors de Tubacex demanen més baixes voluntàries i prejubilacions a l'ERTO

Va "encaminada a buscar una solució al conflicte i que doni garanties de futur per a la plantilla"

Bolsamanía
Europa Press | 03 set, 2021 18:14 - Actualitzat: 18:14
tubacexcb111

El comitè d'empresa de Tubacex ha exposat aquest divendres a la direcció una proposta unànime en què ha demanat que a l'ERTO ofert dimarts passat amb més prejubilacions i baixes voluntàries. A més, el document renuncia a la creació d'ocupació pendent de l'aplicació del conveni i demana a l'empresa que es comprometi a mantenir l'actual fins al 2024.

Tubacex
3,070
  • 0,82%0,03
  • Max: 3,13
  • Min: 3,05
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,13
17:35 20/09/24

L'administració havia proposat al comitè d'empresa, el passat 31 d'agost, que el nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) anunciat per a les seves plantes a Àlaba s'estengués de l'11 de setembre al 31 de desembre i que s'hi afegissin als 129 treballadors readmesos després de la sentència de Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPB), el qual havia declarat nul el seu acomiadament.

Durant la reunió celebrada aquest divendres entre les dues parts "dins de la negociació el nou ERTO-Covid presentat per Tubacex", el comitè, per unanimitat, ha realitzat una proposta "encaminada a buscar una solució al conflicte i que doni garanties de futur per a tota la plantilla".

Segons han precisat en un comunicat, aquest objectiu "passa per acordar aquest expedient de regulació" amb la condició d'"acompanyar-lo de les mesures no traumàtiques actuals, poder ampliar a més col·lectiu les prejubilacions i deixar en obert les baixes voluntàries".

COMPROMISOS

El comitè ha renunciat al compromís de creació d'ocupació "pendent de l'aplicació del conveni actual" i ha demanat a la direcció un compromís de "no subcontractació de llocs de treball", així com del manteniment d'ocupació fins al 2024. D'altra banda, ha inclòs la retirada dels acomiadaments forçosos, "no recorrent al Tribunal Suprem".

L'òrgan de representació dels treballadors, que s'ha quedat a l'espera d'una resposta de Tubacex, acudirà a una nova reunió negociadora dilluns que ve, a les 11 hores.

contador