Els resultats del 2023 d'Inditex podrien portar un augment de dividend, segons Barclays

La companyia tèxtil publica els seus comptes el proper 13 de març

Nieves Amigo
Bolsamania | 26 feb, 2024 19:00
ep archivo   el consejero delegado de inditex oscar garcia maceiras durante la presentacion de los
M. Dylan - Europa Press - Archivo

Inditex publica els seus resultats del quart trimestre fiscal i de l'any fiscal 2023 el 13 de març que ve i els analistes de Barclays esperen unes xifres sòlides que podrien estar acompanyades d'un augment de la retribució per a l'accionista.

Inditex
54,000
  • -1,06%-0,58
  • Max: 54,36
  • Min: 53,72
  • Volume: -
  • MM 200 : 44,71
10:14 18/10/24

"Esperem que els resultats del quart trimestre d'Inditex mostrin un creixement dinàmic continu a la línia superior, una millora en la rendibilitat i una sòlida generació de flux de caixa lliure. Això podria portar l'empresa a tornar capital addicional als seus accionistes", escriuen en un informe publicat aquest dilluns.

Barclays eleva el preu objectiu d'Inditex fins als 39 euros des dels 34 euros i reitera el seu consell de neutral. Inditex cotitza actualment als 41 euros. La companyia està en pujada lliure després de superar els seus màxims històrics, i els analistes de Bolsamanía creuen que es podria anar pels 44 euros en les properes setmanes. No hi ha dubte que els resultats que presenta properament tindran molt a veure en el comportament borsari.

Els experts de Barclays esperen que el tancament d'any sòlid es tradueixi en nivells d'inventari més baixos i una generació de flux d'efectiu lliure més fort. "Encara que és probable que el rendiment d'Inditex es desacceleri en algun moment d'aquest any a causa de la base de comparació exigent, i esperem que el grup continuï invertint en la cadena de subministrament, la tecnologia i l'obertura de noves botigues (fins i tot als EUA ), considerem que Inditex també té la capacitat financera per tornar part de la seva considerable reserva d'efectiu als seus accionistes”, remarquen.

La posició neta d'efectiu (abans d'IRS16) d'Inditex pujava a 11.500 milions d'euros en tancar els nou mesos del 2023.

MODEL DE NEGOCI "RESISTENT"

Barclays destaca al seu informe el model de negoci "resistent" d'Inditex i preveu que presenti un altre "conjunt sòlid de xifres del quart trimestre".

"Pronostiquem que el creixement de les vendes en moneda constant es va mantenir dinàmic al voltant del +14% al quart trimestre. Això representa un rendiment sòlid en l'actual entorn de consum feble i a causa d'una base de comparació exigent (les vendes van augmentar aproximadament un 13% al quart trimestre del 2022). Això il·lustra una vegada més el seu model de negoci més resistent, ja que la posició de gamma alta de les marques d'Inditex s'adreça principalment a clients menys afectats per la crisi del cost de vida”, explica Barclays.

Aquests experts pronostiquen, a més, una millora del marge brut en aproximadament 120 punts bàsics, a aproximadament el 54,0%, gràcies a moviments de divises més favorables i costos d'insums més baixos, mentre que la seva cadena de subministrament no es veuria afectada per les interrupcions al Mar Roig gràcies al seu model de negoci de proveïment local, detallen.

"En general, pronostiquem que l'EBIT augmentarà un 19%, fins als 1.600 milions, al quart trimestre".

MILLORA DE PREU OBJECTIU

La millora de preu objectiu de Barclays es produeix després d'elevar les previsions de BPA (benefici per acció) per tenir en compte els últims moviments de divises i l'evolució més favorable d'alguns costos d'insums i operatius, com l'energia, expliquen aquests analistes.

"Inditex gaudeix indubtablement d'un dels models de negoci més sòlids i amb millor execució al sector minorista, com ho demostren els seus rendiments destacats. La principal raó que ens impedeix ser més positius és la seva valoració. Després d'un augment del 51% als últims 12 mesos (enfront del +12% de l'Stoxx i del +16% d'H&M), el preu de les accions ara cotitza a un P/E de 21,5 vegades enfront d'estimacions per a l'any complet 2024, que està en línia amb la mitjana històrica de 5 anys i deixa un marge limitat per a qualsevol flux de notícies negatives".

contador