Assoleixen els 544.800 milions de dòlars al segon trimestre, xifra que suposa un augment de l'11,3%
Els dividends mundials van augmentar un 11,3% en taxa general fins a assolir un màxim trimestral històric de 544.800 milions de dòlars al segon trimestre del 2022, segons l'últim Janus Henderson Global Dividend Index. El creixement subjacent va ser del 19,1% després de tenir en compte la fortalesa del dòlar nord-americà i altres factors. El 94% de les empreses van augmentar els repartiments o els van mantenir estables al segon trimestre.
Les petrolieres, el sector financer i els fabricants d'automòbils van ser els motors principals dels dividends. L'augment dels fluxos d'efectiu davant els elevats preus del cru va fer que les petrolieres contribuïssin en un 40% al creixement del segon trimestre, amb el Brasil i Colòmbia al capdavant. Els bancs i altres entitats financeres van representar un 40% més, mentre que els sectors de consum discrecional, especialment els fabricants d'automòbils, van orquestar així mateix un sòlid avenç en els seus dividends. La caiguda dels dividends extraordinaris i la retallada notable en el repartiment d'AT&T van llastar les xifres de les empreses tecnològiques i de telecomunicacions, respectivament.
Tot i la important pertorbació econòmica causada per la pandèmia, l'informe de Janus Henderson destaca que els dividends mundials han superat els nivells anteriors a aquesta. A més, subratlla que la recuperació és tan forta que els dividends estan ara només un 2,3% per sota de la tendència a llarg termini, encara que aquest dèficit marginal es pot atribuir a la solidesa recent del dòlar.
REVISIÓ A L'ALÇA DE PREVISIONS
Janus Henderson ha millorat lleugerament les seves previsions anuals i ara espera que les retribucions arribin el 2022 als 1,56 bilions de dòlars, enfront dels 1,54 bilions que havia vaticinat al trimestre anterior. Això es tradueix en un creixement en taxa general del 5,8% interanual, equivalent a un 8,5% en taxa subjacent.
FORT REPUNT A EUROPA I AL REGNE UNIT
Els principals motors regionals dels dividends del segon trimestre van ser Europa i el Regne Unit, que van mostrar una recuperació important després de l'impacte de la pandèmia durant la temporada alta de dividends del segon trimestre, subratlla el Janus Henderson Global Dividend Index. A les dues regions, la remuneració a l'accionista va augmentar gairebé un 33% en taxa subjacent.
Com que moltes de les empreses europees (excloent-ne el Regne Unit) només fan una distribució l'any, al segon trimestre del 2022 va ser la primera vegada des del 2019 que van pagar dividends normals. L'aixecament de les restriccions dels bancs centrals sobre els dividends bancaris va ser especialment rellevant tant a Europa com al Regne Unit.
Els grans augments en la remuneració a l'accionista per part dels fabricants d'automòbils alemanys també van protagonitzar una contribució notable. Mentrestant, els repartiments suïssos i holandesos van assolir noves cotes.
El creixement dels dividends als EUA, del 8,3%, va ser inferior al de la resta del món, però tot i així va comportar un nou rècord per al país. Els dividends canadencs també van assolir nous màxims.