L'agregat de posicions curte se situa al 4,53% segons la CNMV
Sacyr perllonga el 2017 la remuntada en borsa amb la qual va finalitzar el passat any. Després d'una primera meitat de 2016 grisa, que va contribuir a la seva sortida de l'IBEX, la constructora va repuntar en el tram final de l'exercici fins a tancar amb un acumulat del 22%. Un rebot que va engrandir al desembre i que manté al gener, alhora que els baixistes estan reduint la seva aposta contra el valor.
En concret, l'agregat de posicions curtes publicat en l'última actualització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el passat 23 de desembre, es va situar en el 4,53%. Un percentatge del capital que es va reduir des del 5,19% del 9 de desembre i des del 5,51% des del 25 de novembre.
A més, en les últimes tres setmanes els baixistes més actius han donat nous passos enrere. És el cas del hedge fund Marshall Wace, el més agressiu amb un 1,29% del capital jugat en contra del valor, però que ha reduït aquesta aposta des de l'1,41%. El mateix han fet Oxford Asset Management, en passar del 0,79% que mantenia des de setembre fins al 0,69% actual; Systematica Investments Limited, que comença 2017 amb un 0,75% del capital de OHL apostat contra les accions després de finalitzar l'any anterior amb un 0,8%; i AHL Partners, que ja al desembre va baixar la pressió del 0,78% fins al 0,67%.
Sacyr cotitza avui amb lleus pujades fins als 2,36 euros. El Comitè Tècnic Assessor de l'IBEX-35 va decidir el 9 de juny l'expulsió de la constructora de l'índex espanyol, un canvi que es va produir el 20 de juny. Va abandonar l'IBEX al costat de OHL i van entrar Viscofan i Cellnex. Aquell dia Sacyr va tancar en 1,81 euros, i des de llavors rebota un 30%.
L'empresa és a més protagonista aquest dilluns en el parquet per una informació d'El País que assenyala que reclamarà fins a 5.386 milions d'euros per sobrecostos del canal de Panamà, el projecte més elevat i mediàtic dels últims anys per al grup constructor.