L'emissió ha estat realitzada a través de les filials Abengoa AbeNewco 2 i Abengoa AbeNewco 1
Els bons emesos per Abengoa han estat admesos a cotització a la Borsa de Viena. L'emissió ha estat realitzada a través de les societats de la companyia, denominades Abengoa AbeNewco 2 i Abengoa AbeNewco 1. L'empresa ha comunicat aquest admissió a negociació de bons emesos en el marc de la reestructuració a través d'un fet rellevant de la Comissió Nacional del Mercat Valors (CNMV).
Un nou capítol que es produeix després que el passat 8 de novembre l'acord de reestructuració d'Abengoa va rebre l'homologació del jutge i així es permet a la companyia esquivar l'amenaça del que hagués estat el major concurs de creditors de la història d'Espanya. Segons l'acord de rescat amb els seus bancs creditors i els fons per a la reestructuració del seu deute financer i la seva recapitalització, el grup rebria una injecció de 'diners nous' de gairebé 655 milions d'euros.
L'import total del 'diners nous' que es va acordar prestar al grup puja a 1.169,6 milions d'euros, tot i que aquesta quantitat inclou els imports refinançats dels préstecs rebuts pel grup al setembre i desembre de 2015 i al març de 2016, uns 515 milions d'euros.
POPULAR ES MANTÉ A LA COMPANYIA
Crédit Agricole va comunicar el 28 d'abril a la CNMV la venda d'un 2% del capital de l'empresa andalusa, per reduir la seva presència des el 4,596% a l’actual 2,418%. D'aquesta manera, l'únic banc que es manté com a accionista rellevant després del rescat és Banc Popular, que de moment segueix controlant el 4,576% de l'empresa.
La resta de creditors ha anat desfilant. Santander va reduir la seva participació des del 9,6% fins al 2,4%. Sabadell va fer el mateix en desfer completament de la seva 3%. El mateix va passar amb els fons Varde i De Shaw, que sumaven un 7%.
PÈRDUES DE 7.629 MILIONS
Abengoa va registrar el 2016 unes pèrdues de 7.629 milions d'euros, fet que suposa multiplicar per més de sis les registrades el 2015, que es van situar en 1.213 milions d'euros.
Aquestes pèrdues es van deure, principalment, a l'aplicació de les mesures establertes al pla de viabilitat, que la companyia preveu compensar "una vegada que es registri l'impacte positiu derivat de les lleves i de l'ampliació de capital previstes al contracte de reestructuració"amb l'objectiu de restablir el seu equilibri patrimonial.