Els bancs de l'IBEX pagaran fins als 1.200 milions per l'impost del Govern

CaixaBank serà el que desemborsi el màxim import, de 400 milions

Bolsamanía
Bolsamania | 15 feb, 2023 18:27 - Actualitzat: 18:27
bancos ibex
Alberto Sánchez

Els sis grans bancs espanyols que formen part de l'IBEX 35 hauran de desemborsar fins a 1.200 milions d'euros aquest any amb motiu de l'impost aprovat pel Govern, segons es desprèn dels darrers resultats presentats per les entitats bancàries.

CaixaBank és la companyia que haurà d'afrontar un pagament més gran a causa d'aquest tribut, ja que espera desemborsar un màxim de 400 milions d'euros en aquest exercici.

La distància és considerable amb el segon banc que més haurà de pagar, Banc Santander, que segons les seves últimes estimacions prepara una sortida d'entre 220 i 230 milions aquest any.

Una xifra similar preveu abonar BBVA, que calcula que el nou impost tindrà un impacte als comptes que no superarà els 225 milions.

La quarta posició l'ocupa Banc Sabadell, que estima un desemborsament per valor de 170 milions, mentre que Bankinter espera afrontar un pagament d'entre 80 i 100 milions d'euros.

Finalment, Unicaja ha estat l'única de les sis entitats bancàries que participen al principal selectiu espanyol que no ha comunicat cap estimació de l'impacte del tribut als comptes.

contador