El soci de PharmaMar inicia el Programa d'Ús Compassiu de Zepzelca a Hong Kong

A més de Hong Kong, lurbinectedina també està disponible a la Xina continental

Bolsamanía
Bolsamania | 09 gen, 2023 18:44
ep sede de pharmamar
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

PharmaMar ha anunciat aquest dilluns que el seu soci a la Xina, Luye Pharma Group, ha engegat el Programa d'Ús Compassiu (NPP, Named Patient Program) a Hong Kong, que proporciona als pacients locals que compleixin els requisits d'accés immediat al tractament contra el càncer, Zepzelca (lurbinectedina).

PharmaMar
47,520
  • 4,99%2,26
  • Max: 47,94
  • Min: 45,62
  • Volume: -
  • MM 200 : 35,53
17:35 19/09/24

Lurbinectedina és un inhibidor selectiu de la transcripció oncogènica. El 2020, l'FDA dels Estats Units, i posteriorment altres agències reguladores, li va concedir l'aprovació accelerada per al tractament de pacients adults amb càncer de pulmó microcític metastàtic amb progressió de la malaltia durant o després de rebre quimioteràpia basada en platí. La sol·licitud de comercialització del fàrmac és revisada per l'autoritat sanitària local de Hong Kong.

El càncer de pulmó microcític és un carcinoma neuroendocrí d'alt grau que representa aproximadament el 15% de tots els casos de càncer de pulmó. La majoria dels pacients amb càncer de pulmó microcític ja es troben en una fase avançada en el moment del diagnòstic, cosa que comporta un mal pronòstic. La seva taxa de supervivència a cinc anys és de només el 7%, o tan baixa com el 3% per als que es troben a l'etapa extensiva. La majoria dels pacients amb càncer de pulmó microcític patiran una recaiguda o desenvoluparan resistència als fàrmacs després dels tractaments inicials. L'elevada taxa de recaiguda de la malaltia suposa un repte important per al seu tractament, i es necessiten urgentment teràpies innovadores a la pràctica clínica, explica PharmaMar.

A més de Hong Kong, lurbinectedina també està disponible per als pacients de la Xina continental per a ús clínic urgent en institucions mèdiques de la província de Hainan.

contador