El hòlding de la família Maersk llança una OPA amistosa de 757 milions per Concentric

Ofereix 230 corones sueques en efectiu per a cada acció de l'empresa

Bolsamanía
Bolsamania | 29 ago, 2024 15:39
maersk porte conteneurs a l ancre 20240117191925

La companyia de la família Maersk, A.P. Moller Holding, ha presentat una oferta pública d'adquisició (OPA) per 8.585 milions de corones sueques (757 milions d'euros) sobre el fabricant suec de productes de motors Concentric.

Ofereix 230 corones sueques en efectiu per a cada acció de l'empresa. El preu ofert per acció representa una prima del 61,5% en comparació amb el preu de tancament de 142,4 corones sueques de les accions de Concentric del 28 d'agost, que va ser el darrer dia de negociació abans de l'anunci de l'oferta.

El Consell d'Administració de Concentric ha donat suport de manera unànime a la transacció i ha considerat, a més, l'opinió d'equitat emesa per EY, segons la qual l'oferta és justa des d'un punt de vista financer per als accionistes de Concentric.

A més, els accionistes de la companyia, Första AP-fonden i Cliens Kapitalförvaltning AB, que controlen el 16,7% de les accions i vots en circulació en Concentric, han assumit compromisos per acceptar l'oferta, subjecte a certes condicions.

El consell directiu considera que els termes de l'oferta reconeixen les perspectives de creixement a llarg termini de Concentric, així com els riscos associats a aquestes perspectives, i ofereixen certesa, en efectiu, als accionistes de la companyia.

S'espera que el període d'acceptació de l'oferta comenci al voltant del 23 de setembre i expiri al voltant de l'1 de novembre del 2024, subjecte a qualsevol extensió.

contador