El Govern "vetllarà" per l'autonomia de Telefónica després de l'entrada d'Aràbia Saudita

Saudi Telecom s'ha convertit en l'accionista majoritari de la teleco espanyola

Virginia Mora
Bolsamania | 06 set, 2023 11:42
ep la portavoz del gobierno y ministra de politica territorial isabel rodriguez durante la rueda de
Eduardo Parra - Europa Press

La portaveu del Govern i ministra de Política Territorial en funcions, Isabel Rodríguez, ha afirmat aquest dimecres que el Govern "vetllarà, per descomptat, amb normalitat i tranquil·litat" per l'autonomia estratègica de Telefónica després de l'entrada de Saudi Telecom a la companyia en aconseguir-hi una participació del 9,9% per 2.100 milions d'euros.

Telefónica
4,351
  • 0,86%0,04
  • Max: 4,40
  • Min: 4,32
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,93
17:35 04/10/24

En una entrevista a La 1, en què no ha revelat quan es va assabentar l'Executiu de la compra per part del principal operador saudita de la participació que l'ha convertit en accionista majoritari de Telefónica, Rodríguez ha volgut llançar un "missatge de tranquil·litat" a la població, davant les implicacions que podria tenir el desembarcament de Saudi Telecom Company (STC Group) a la 'teleco' espanyola.

"El Govern té capacitat de valorar aquestes inversions, que no afecten el control. Hi ha canals per preservar autonomia estratègica", ha destacat la portaveu, que ha explicat que es tracta no només d'una "empresa emblemàtica", sinó d'un "operador estratègic", i per això l'Executiu "vetllarà" per l'autonomia de la companyia, encara que ha recordat que STC ha dit que no pretén prendre el control ni aconseguir-ne una participació més gran.

Cal recordar que si l'operador saudita hagués comprat un 10% o més s'hauria hagut d'enfrontar a l'escut antiopes engegat pel Govern arran de la crisi de la Covid-19, que regula les inversions estrangeres a Espanya en empreses considerades com a 'crítiques'.

Segons Rodríguez, el Govern està pendent de valorar l'operació comunicada dimarts a la nit a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). De fet, ha dit que la vicepresidenta primera i ministra d'Economia, Nadia Calviño, ja ho fa. "La ministra d'Economia ja hiestà treballant", ha remarcat.

"Convé donar aquests missatges de tranquil·litat", ha insistit la portaveu, que ha incidit que "hi ha canals perquè totes les inversions estratègiques rebin aquesta valoració del Govern".

contador