El Govern asturià pressiona TSK perquè salvi a Duro Felguera

Aquesta possibilitat va fer que el valor pugés d'un 232% a la borsa dilluns

Marta Gracia
Bolsamania | 10 jul, 2018 11:31 - Actualitzat: 11:31
ep logo duro felguera
CEDIDA

Duro Felguera està immersa en una ampliació de capital clau per al seu futur: si no aconsegueix captar 125 milions, els bancs creditors la portaran a concurs. Per això, el Govern asturià pressiona TSK, l'històric rival de Duro Felguera en aquesta comunitat, perquè hi acudeixi en rescat de la desesperada enginyeria.

Duro Felguera
0,516
  • -7,86%-0,04
  • Max: 0,57
  • Min: 0,51
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,01
16:41 22/11/24

Aquesta possibilitat és la que va fer que el valor pugés aquest dilluns d'un 232%, fins als 0,2 euros l'acció. TSK és la competència directa de Duro Felguera i també és una enginyeria asturiana, de manera que l'Executiu del Principat està negociant perquè posi el capital que necessita la companyia, segons assenyalen fonts internes del procés a Bolsamanía.

TSK només estaria disposada a ajudar Duro Felguera a canvi de control a l'empresa. De fet, després de la injecció econòmica un segon pas podria ser una fusió entre les dues companyies asturianes, encara que, de moment, les fonts indiquen que no hi ha cap decisió presa.

La pressió del Govern d'Astúries respon a la falta d'interès entre els inversors per entrar al capital de Duro Felguera i el futur de l'empresa cada vegada és més negre.

En aquest sentit, Acacio Rodríguez, president de Duro Felguera després de la sortida d'Ángel del Valle, va dir en una entrevista aquest cap de setmana que hi havia interès en l'ampliació per part de l'esmentat TSK, del nord-americà Metco i del qatarià Acec. La pujada borsària d'aquest dilluns respon a aquestes paraules del president. Rodríguez acudirà a l'ampliació de capital, que acaba el proper dimarts 17 de juliol, i fonts del mercat afegeixen que la part dura de l'accionariat de la companyia subscriurà l'ampliació.

TSK podria estar disposada a ajudar Duro Felguera a canvi de control de l'empresa

El passat 28 de juny, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va aprovar el fullet de l'ampliació de capital de l'enginyeria asturiana Duro Felguera per un import de 125 milions tot i que la societat no havia subscrit cap contracte amb entitats asseguradores per assegurar aquest augment de capital.

El 3 de juliol va començar el període de subscripció preferent i de sol·licitud d'accions addicionals, que es durà a terme mitjançant l'emissió i posada en circulació d'un màxim de 4.656.000 d'accions ordinàries de nova emissió, de 0,01 euros de valor nominal cadascuna.

Aquests títols s'emetran amb una prima d'emissió de 0,017 euros per acció, xifra que suposa una prima total de 79 milions d'euros i un preu d'emissió unitari de 0,027 euros per acció nova.

Finalment, en cas d'executar l'ampliació de capital, el proper 1 d'agost començaria l'admissió a cotització de totes les noves accions per tal que la companyia pugui seguir executant el seu pla de reestructuració, que inclou un estalvi en costos d'estructura del 31%, posicionar la ràtio entre deute net i EBITDA per sota de les 1,7 vegades i arribar a un flux de caixa positiu i un benefici brut d'explotació de 78 milions d'euros per a l'any 2021.

A més, el divendres 6 de juliol la companyia va comunicar, a través de la CNMV, que havia inversors interessats en entrar al capital. Els potencials inversors són "METCO, ACEC i TSK", unes companyies que "han manifestat el seu interès en subscriure accions que, en conjunt, suposaria prendre al voltant d'un 25% del capital social resultant després de l'ampliació".

El 42% de l'accionariat de Duro Felguera és de minoristes i el president assenyala que el primer que cal fer és demanar-los disculpes, però llança un missatge optimista "intentarem tirar això endavant". No obstant això, fonts del mercat assenyalen que dilluns que ve hi haurà allau de venda de drets per part dels bancs.

Juan Carlos Costa, fundador de Kostarof, assenyala que és un moviment normal, perquè abans de començar l'ampliació cotitzava als 0,3-0,32 euros, i en descomptar el valor del dret es va quedar en 0,02 euros.

De fet, afegeix que aquests forts moviments s'haurien d'haver vist el dia després de l'ampliació, però el bloqueig de la Societat de Borses ho va impedir. "El que ha fet l'acció ha estat anar a buscar els preus d'abans de l'ampliació de capital", assegura Costa. És a dir: el preu de l'acció més el del dret.

contador