El Govern amplia les ajudes del Pla Estatal d'Habitatge fins al 2022

L'Executiu ha anunciat la millora del Pla estatal davant la crisi econòmica provocada per la COVID-19

Bolsamanía
Bolsamania | 09 des, 2020 18:06 - Actualitzat: 18:06
ep piso pisos vivienda viviendas casa casas alquiler compra hipoteca hipotecas euribor construccion
EUROPA PRESS - Archivo

Aquest dimarts el Govern ha anunciat l'ampliació del Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021 un any més, fins al 2022 als joves municipis amb menys de 5.000 habitants.

El Consell de Ministres ha aprovat la modificació i la millora del Pla Estatal d'Habitatge, a través d'un Reial Decret. Segons ha informat en un comunicat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, queda ampliat un any més, fins al 31 de desembre de 2022.

El Reial Decret estableix els requisits necessaris perquè els arrendataris d'habitatge habitual puguin adquirir aquests ajuts transitòries de finançament, les quals van sorgir com a mesures complementàries i urgents en l'àmbit econòmic per combatre les conseqüències de la pandèmia.

Entre les noves modificacions s'inclou l'extensió de l'ajuda d'habitatge als municipis amb menys de 5.000 habitants amb l'objectiu, segons explica el Ministeri, d'incrementar i enfortir els "objectius del Repte Demogràfic".

Una altra millora destacada és l'eliminació del requisit de subscripció d'un acord entre el Ministeri, la comunitat autònoma i l'ajuntament corresponent, de forma prèvia a l'adquisició d'habitatges en les administracions públiques. La fi d'aquesta mesura és augmentar la rapidesa de l'increment de parc públic d'habitatge.

A més, queda ampliat el termini per concedir aquestes ajudes fins al 2022, així com per a l'adquisició del compromís financer per les comunitats autònomes en la realització d'aquest tipus d'ajudes amb caràcter econòmic del Pla d'Habitatge. Segons el Ministeri, l'ampliació ha estat sol·licitada per les comunitats autònomes i, gràcies a ella es "millora la qualitat de vida dels ciutadans que habiten els àmbits afectats".

contador