El fons suec EQT compra Idealista per 1.300 milions d'euros

Jesús Encinar mantindrà la gran part de la seva participació a la companyia

Bolsamanía
Europa Press | 10 set, 2020 14:01
ep el director general de eqt private equity en espana en eqt partners carlos santana
EQT PARTNERS - Archivo

EQT IX Fund ha aconseguit un acord amb els fons gestionats per Apax Partners per adquirir la seva participació del portal immobiliari Idealista amb un valor de companyia de 1.321 milions d'euros, segons va informar l'empresa en un comunicat. Es tracta de l'operació en una 'puntcom' més gran de la història d'Espanya.

Després d'aquest acord, el fundador i president de la plataforma 'online' d'anuncis classificats immobiliaris, Jesús Encinar, mantindrà la gran part de la seva participació a la companyia, i seguirà al capdavant del portal juntament amb tot el seu equip.

Fonts d'Idealista consultades per Europa Press van eludir revelar el percentatge concret adquirit per EQT i el que mantenen els fundadors del portal.

Quan s'hagi completat l'operació, els fons gestionats per Apax Partners posaran fi a l'adquisició que van realitzar el 2015, amb una inversió en Idealista valorada en 235 milions d'euros, i després que l'equip del portal immobiliari iniciés fa mesos converses amb EQT.

La transacció, formalitzada aquest dijous, està pendent d'aprovació per part de la Comissió Nacional del Mercat i de la Competència (CNMC), "que podria autoritzar la compra durant les properes setmanes". Per a l'acord, Idealista va comptar amb Evercore com a assessor financer exclusiu, Dentons com a assessor legal i JBMF com a assessor fiscal, mentre que Allen & Overy va actuar com a assessor legal per a EQT, PwC com a assessor en 'due diligence' financer i Freshfields com a assessor fiscal.

El director general de Private Equity a Espanya d'EQT Partners, Carlos Santana, va explicar que Idealista té potencial per continuar creixent "a un ritme accelerat", i va destacar que tant Encinar com el seu equip comptaran amb EQT per aconseguir expandir-se encara més als països on és present i consolidarà la seva posició de lideratge al sud d'Europa.

Per part seva, Bert Janssens, soci i codirector global de TMT a EQT Partners i assessor d'inversions de EQT IX, va destacar que el portal representa per a EQT "una inversió estratègica, que encaixa perfectament amb l'enfocament d'EQT d'invertir en empreses d'alt creixement i associar-se amb equips de gestió d'excel·lència".

A més, Jesús Encinar va assegurar que, després de cinc anys d'"una excel·lent relació" amb Apax i els seus socis, s'obre ara un nou camí per a Idealista amb un dels fons europeus "més respectats".

Per la seva banda Albert Costa, principal d'Apax Partners, va agrair a l'equip d'Idealista la col·laboració aquests últims cinc anys i va assegurar que a la seva empresa estan "molt orgullosos" del creixement i la posició de lideratge que han aconseguit a Espanya, Portugal i Itàlia.

La plataforma, creada l'any 2000, dóna supoert en l'actualitat a 40.000 agents immobiliaris i rep 38 milions de visitants mensuals únics al sud d'Europa a través d'una oferta d'anuncis classificats per al sector immobiliari.

contador