Però millora respecte al segon trimestre de 2018
El banc suís Julius Baer va registrar un descens del 19% en el seu benefici net ajustat en els primers sis mesos de 2019 afectat per la moderació continuada en el negoci de clients rics, una caiguda que, no obstant això, va suposar una millora després de les difícils condicions de finals de l'any passat.
El tercer banc cotitzat més gran de Suïssa ha hagut de fer front recentment a tipus d'interès negatius, mercats agitats i clients amb aversió al risc, així com a un creixement mediocre de la seva filial italiana Kairos, que va registrar sortides en els primers sis mesos relacionades amb un descens en el rendiment dels fons l'any passat.
El benefici net ajustat de Julius Baer es va situar en 391 milions de francs suïssos (354 milions d'euros) en el primer semestre de 2019, un 19% menys que l'any anterior, però un 18% més que en el segon semestre de 2018.
"La rendibilitat ha millorat notablement en comparació amb el segon semestre de 2018, ja que hem vist com l'activitat dels clients i les valoracions d'actius es recuperaven substancialment", va dir Bernhard Hodler, conseller delegat del banc, que abandonarà la signatura el 31 d'agost.
"El programa de reducció de costos que iniciem a principis d'aquest any està en marxa, i veurem que els seus efectes es materialitzaran en els pròxims mesos i al llarg de 2020, segons el que es preveu", va afegir.
Hodler serà substituït al setembre per l'actual director d'intermediaris i custòdia global del banc, Philipp Rickenbacher.
Si bé les entrades totals de Julius Baer han augmentat des de finals de 2018, els marges han estat sota pressió.
Al febrer, el banc va reduir els seus objectius de creixement i va anunciar retallades de costos a gran escala després d'un duro final en 2018 que li va fer fracassar en els seus objectius.
El programa, l'objectiu del qual és estalviar al voltant de 100 milions de francs suïssos mitjançant la reducció de la plantilla en un 2% i la sortida de mercats menys atractius, estava en marxa el dilluns.
El seu objectiu és aconseguir un ràtio d'eficiència ajustat per sota del 68% en 2020, la qual cosa suposa una millora respecte al 71,0% registrat fins a juny.