Duro Felguera puja amb força després de la presa de control de dos grups mexicans

Prodi i Mota-Engil hi injectaran 90 milions d'euros convertibles en accions

Aitor Pereira
Bolsamania | 22 feb, 2023 11:33
ep duro felguera - sede central en gijon
CEDIDA - Archivo

Duro Felguera puja amb força a la borsa després d'anunciar aquest dimarts un acord d'entesa vinculant amb Grupo Prodi i Mota-Engil Mèxic, que té com a objectiu l'aportació de fons a Duro Felguera, en forma de dos préstecs per un import total de 90 milions, segons la informació tramesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Duro Felguera
0,508
  • -2,68%-0,01
  • Max: 0,53
  • Min: 0,49
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,01
17:35 19/09/24

"Grupo Prodi i Mota-Engil Mèxic es comprometen a aportar els recursos financers que permetin reforçar la liquiditat de Duro Felguera, en una operació concebuda per garantir la recuperació financera a llarg termini i un creixement sostenible de Duro Felguera", ha destacat la companyia.

D'aquesta manera, les dues companyies d'origen mexicà es comprometen al desemborsament d'un préstec de 90 milions, del qual Mota-Engil Mèxic n'aportarà 40 milions i el Grupo Prodi, els 50 restants.

Duro Felguera reintegrarà els préstecs mitjançant una ampliació de capital de 90 milions, que estarà dividida en dos acords. El primer, amb aportacions dineràries i dret de subscripció preferent a favor dels accionistes actuals, per un import màxim de fins a 40 milions i destinat específicament a la reintegració del préstec atorgat per Mota-Engil Mèxic.

"Es reconeixeran drets de subscripció preferent amb una sola volta dirigida exclusivament als accionistes de Duro Felguera (i a aquells que adquireixin drets de subscripció al mercat) i durant el termini legalment fixat a aquests efectes", ha explicat la companyia.

El segon acord, de fins a 90 milions més els interessos que s'hagin meritat en els préstecs, preveu la capitalització dels préstecs al venciment (en primer lloc, es durà a terme la capitalització per part del Grupo Prodi del préstec i, en segon lloc, la capitalització per part de Mota-Engil Mèxic).

Sobre una cotització mitjana de 0,7661 euros per acció, Grupo Prodi adquiriria un 31% dels drets de vot de Duro Felguera post ampliació i Mota-Engil Mèxic podria adquirir com a màxim fins a un 24%, en funció del que subscriguin els accionistes actuals al primer acord.

En conseqüència, Grupo Prodi i Mota-Engil Mèxic podrien adquirir fins a un màxim del 55% dels drets de vot post ampliació, actuant els dos de manera concertada a través d'un pacte de sindicació.

En cas que no es produeixi la capitalització dels préstecs, Duro Felguera haurà de tornar aquests a Grupo Prodi i MotaEngil Mèxic, segons correspongui.

contador