Després de disparar un 17% divendres i de perdre un 6% aquest dimarts
DIA segueix caient aquest dimecres (ha arribat a cedir més d'un 3% però ara només retrocedeix un 0,5%) després de desplomar-se un 6% durant la passada jornada. Això, després de disparar-se un 17% al tancament de divendres passat. La companyia lluita per mantenir-se per sobre del nivell dels 2 euros que, de moment, està respectant.
El comportament dels títols de DIA està reflectint una volatilitat fora de la normal durant els últims temps justificada, per a alguns, pels rumors que es van publicant i que tenen a veure amb la suposada compra de l'empresa.
Els títols de DIA s'han convertit en una opció no apta per a inversors amb aversió al risc
Tot i que des de DIA no s'han pronunciat respecte a les especulacions, fonts del mercat properes a la companyia han assenyalat a Bolsamanía que aquests rumors són "absolutament falsos" i s'han lamentat del caràcter que estan prenent totes les informacions i el tracte que es està donant a DIA.
La veritat és que el comportament dels títols de la cadena de supermercats, que un dia pugen un 17% i al següent cauen un 6% -sense comptar el cúmul de vegades que es giren al llarg de la jornada-, té com a contrapart que s'està generant una imatge de la companyia molt poc seriosa. Això, sumat als mals resultats que va publicar corresponents al segon trimestre i primer semestre i a tots els dubtes que circulen sobre el seu model de negoci, ha fet que DIA estigui, a dia d'avui, 'contra les cordes'.
Al mercat s'especula amb que el màxim accionista de l'empresa, el rus Mikhail Fridman, podria comprar-la. Els rumors de compra no tenen res de nou ja que DIA ha caigut molt en borsa i que està, com sol dir-se, a 'tir d’OPA', a uns preus molt més barats. El que en teoria és nou és el suposat interès d'Amazon, considerat per alguns un sense sentit, al qual es va referir OKdiario divendres passat i en base del qual alguns van justificar la pujada de DIA durant aquesta jornada.
En tot cas, el que és clar és que els títols de DIA s'han convertit en una opció no apta per a inversors amb aversió al risc i sí per als especuladors que d'alguna manera volen obtenir beneficis ràpids, bé amb les seves pujades o amb les seves caigudes sobtades. En aquest sentit, cal recordar que DIA segueix sent la cotitzada espanyola amb major percentatge de posicions curtes al seu capital. Segons les últimes dades publicades aquesta setmana per la Comissió Nacional del Mercat Valors (CNMV), els baixistes ja arriben a una participació del 18,69% a la companyia, per sobre del 17,28% de dues setmanes abans.