DIA invertirà 50 milions en la construcció d'una plataforma logística a Illescas

Ho farà amb la col·laboració, entre altres, d'Aquila Capital i Cushman & Wakefield

Bolsamanía
Europa Press | 20 jul, 2020 17:05
ep empleado con mascarilla por coronavirus de los supermercados dia
DIA - Archivo

El Grup DIA ha anunciat que invertirà almenys 50 milions d'euros en la construcció d'una plataforma logística a Illescas (Toledo). Segons la cadena de supermercats, es tracta de la major operació logística de l'any que realitzarà de la mà d'Aquila Capital, propietària dels terrenys i responsable de la construcció del magatzem, i de Cushman & Wakefield, que l'ha assessorat en l'operació.

Dia
0,013
  • 0,00%0,00
  • Max: 0,01
  • Min: 0,01
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,01
15:59 20/09/24

El magatzem, el més gros de la companyia, que s'edificarà en una superfície de 127.000 metres quadrats, dels quals la nau n'ocuparà uns 68.000, començarà a operar durant el primer semestre de 2022. Servirà a unes 500 botigues de la Comunitat de Madrid, Castella-la Manxa i Castella i Lleó, i es construirà segons estàndards mediambientalment responsables, amb plaques solars, per la qual cosa serà autosuficient en consum.

A més de la col·laboració d'Aquila Capital, que aixecarà la nau segons les especificacions de DIA, i de Cushman & Wakefield, la cadena de supermercats també comptarà amb l'ajuda de Tewis Smart, empresa especialitzada en instal·lació de refrigeradors, i de l'Ajuntament d'Illescas. I és que aquest magatzem formarà part de les instal·lacions 'Illescas Green Logistics Park', un projecte promogut per Aquila Capital en la segona fase de 'Plataforma Central Iberum', el primer parc eco-industrial d'Espanya.

"Aquest projecte ha estat un gran repte per a tots per diverses raons. Havíem de trobar una superfície d'unes dimensions significatives, a més havia de tenir una ubicació adequada, que estigués en una zona estratègica per servir les botigues de manera eficient i, el més important, trobar uns socis alineats amb la nostra visió de futur i compartir un projecte en comú. Els nostres 'partners', tant urbanístics, com financers i d'equipament, s'han unit a DIA en un moment crucial de la transformació de la companyia per donar així un impuls a aquest procés de canvi", ha subratllat la directora de Real Estate de DIA Espanya, Lucia Maricalva.

La companyia ha ressaltat que es tracta d'un pas més en el procés de transformació de DIA, ja que per aconseguir els objectius fixats a la fase 2 és fonamental, segons la firma, comptar amb una xarxa logística sòlida i adaptada a les necessitats actuals i futures de la companyia, i que pugui proveir les botigues per donar resposta dintre del termini i en la forma escaient a les demandes del client.

TRASLLAT DE PRODUCCIÓ A ILLESCAS

Els magatzems que la companyia té a Arroyomolinos, Mejorada del Campo (Madrid) i Azuqueca d'Henares a Guadalajara, traslladaran la seva producció a Illescas. D'aquesta manera, la companyia té previst que els treballadors d'aquests tres magatzems se sumin a la plantilla de la plataforma, que estarà composta per prop de 500 treballadors en el moment en el qual es posi en marxa. El magatzem de DIA a Getafe (Madrid) continuarà amb les seves operacions.

Les obres començaran al llarg d'aquest estiu i està previst que el nou magatzem estigui en funcionament durant el primer semestre de 2022.

contador