DIA es desploma a l'espera que s'avaluï la seva sortida de l'IBEX

El Comitè Assessor Tècnic es reuneix aquesta tarda per avaluar la permanència de la companyia

Sergio García
Bolsamania | 10 des, 2018 10:50 - Actualitzat: 10:51
ep supermercado dia 20180710181701
Europa Press - Archivo

Dia

0,013

17:35 04/10/24
-1,56%
0,00

DIA cau amb força aquest dilluns (-8%) el dia durant el qual el Comitè Assessor Tècnic (CAT) decideix si la distribuïdora d'alimentació segueix o no a l'IBEX 35.

El comitè es reunirà aquesta mateixa tarda per avaluar la permanència de la companyia en el selectiu espanyol, amb tots els pronòstics apuntant que DIA acabarà sortint de l'índex.

Aquest organisme avalua el mercat per localitzar els 35 valors més líquids durant els sis mesos previs a la reunió. Un barem que DIA, que acumula una caiguda del 86% i és de llarg el pitjor valor del selectiu espanyol, té tots els números per abandonar-lo.

La marxa de DIA, que pot no acabar sent l'única, deixaria un buit que poden arribar a omplir companyies com Gestamp, Ence, Logista, Almirall o Másmóvil.

Tots ells han de complir una sèrie de requisits, com el criteri de capitalització mitjana, que ha de ser superior al 0,3% de la mitjana de l'IBEX durant aquests sis mesos previs que es prenen com a mostra.

L'esdevenir de DIA durant els últims mesos apunta dues alternatives: una ampliació de capital o la venda del grup participat per Mikhaïl Fridman. El grup d'alimentació depèn que els bancs no li 'tallin' l'aixeta del finançament, i aquestes entitats demanen al seu torn al rus que refinanci el seu deute.

contador